Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La Casa de la Festa obre portes a la Biblioteca Popular de Valls

La mostra exposa el Seguici cerimonial al complet fins al 16 de juny / La Fundació Unió Anelles de la Flama creu que ara és el moment de fer un equipament permanent de la Casa de la Festa

El basilisc -a l'esquerra de la imatge- s'incorpora enguany a l'exposició de la Casa de la Festa de Valls El basilisc -a l'esquerra de la imatge- s'incorpora enguany a l'exposició de la Casa de la Festa de Valls UAF
Festa Major Redacció Infocamp
Dimarts, 04 Juny 2019 18:49

S’apropa la Festa Major de Sant Joan de Valls, i amb ella, una de les cites ja tradicionals de la prèvia santjoanera: l’obertura de La Casa de la Festa a la centenària Biblioteca Popular. Des d’avui dimarts i fins al proper 16 de juny l’edifici ubicat al passeig dels Caputxins acollirà l’exposició del Seguici cerimonial de la ciutat.

L’exposició de La Casa de la Festa permet visitar les bèsties i gegants, així com palpar i visualitzar la riquesa de colors i l’ornamentació dels vestits dels diversos balls del seguici cerimonial. Durant quinze dies, la Biblioteca Popular acollirà aquesta mostra temporal, que permetrà descobrir les figures d’imatgeria i els vestuaris dels balls de la Festa Major de Sant Joan: el drac, el ball de diables, l'ós i els trabucaires, el ball de gitanes, els nans, els gegants de la Ciutat, el bou, el ball de vells, el ball dels cercolets, el ball de bastons, el ball de pastorets, el bou tradicional, la mulassa, el ball de la primera, la moixiganga, el lleó, l'àliga de la Ciutat, els Xiquets de Valls i, enguany, com a novetat, s'hi incorpora el basilisc.

Els elements del Seguici cerimonial s'exposen, fins al 16 de juny, a la Biblioteca Popular (JOSEP CARTANYÀ): 

Gegants de Valls Casa de la Festa

La mostra és organitzada per la Fundació Unió Anelles de la Flama amb el suport de l’Ajuntament de Valls i compta amb la participació del conjunt d’entitats que integren el seguici cerimonial de la ciutat: la Colla Gegantera La Pessigolla, el Bou de Valls, el Grup del Teatre Principal, l’Associació Cultural Ball dels Cercolets, l’Associació Cultural Verge de la Candela, l’Associació Cultural L’Espardenya, la Colla Vella dels Xiquets de Valls i la Colla Joves Xiquets de Valls.

La mostra de la Casa de la Festa forma part del cicle expositiu de la Biblioteca Popular, edifici patrimonial que acull exposicions temporals del Museu de Valls, amb la voluntat de dinamitzar culturalment aquest espai emblemàtic de la ciutat.

                                       El vestit del Ball de la Moixiganga, a la Casa de la Festa (J.CARTANYÀ): 

Ball de la Moixiganga Casa de la Feseta

Les entitats demanen un equipament permanent per a la Casa de la Festa

Coincidint amb l'obertura de l'exposició, el president de la Fundació Unió Anelles de la Flama (UAF), Albert Oliva, ha dit que "ara creiem que ja seria un bon moment per fer un equipament de ciutat, no només un edifici que acollís una exposició 15 dies abans de la Festa Major, sinó que durant tot l'any es poguessin dur a terme assaigs, activitats de divulgació o formació i l'exposició dels elements festius". En aquest sentit, Oliva ha recordat que "cadascú els té al seu local on no són visibles ni es poden conservar de la millor manera", alhora que expressa un desig de les entitats que formen part del Seguici: "Una Casa de la Festa durant tot l'any propera al Barri Antic i al Museu Casteller".

Per la seva banda, el regidor de Cultura en funcions de Valls, Marc Ayala, s'ha expressat en la mateixa línia: "Tenim plena sintonia amb la demanda de les entitats. La festa s'ha fet gran i compartim el seu objectiu de que seria un complement perfecte per al Museu Casteller". Ayala ha recordat que aquest compromís ja existeix, com a mínim, al programa electoral de la seva formació -Junts per Valls- i considera que cal estudiar-ne tant el lloc com quin tipus d'equipament hauria de ser.

Representants de les entitats del Seguici cerimonial, a l'exposició de la Casa de la Festa (UAF): 

presentacio Casa de la Festa Valls 19

Visites de les escoles

Entre els objectius de La Casa de la Festa hi figura la divulgació del patrimoni festiu de la ciutat entre els més petits. És per aquest motiu que, conjuntament amb la Regidoria d'Ensenyament, s'han organitzat visites dels centres escolars i educatius de la ciutat, que visitaran la mostra de bestiari i elements festius els dies 4, 5, 6, 7, 11, 12, 13 i 14 de juny.

Horaris d'obertura de l’exposició

La mostra, que es pot visitar de manera gratuïta fins al 16 de juny, romandrà oberta al públic de dimarts a divendres de 10 a 13h i de 17 a 20h, els dissabtes d’11 a 14 h i de 17 a 20 h i els diumenges només en horari matinal, d’11 a 14h.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: