Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Més de 40 actes per gaudir de la Festa Major de Vandellòs

La XXIII Clotxada Popular, el 30è Gran Correfoc de Nit i les exposicions de labors de les dones del poble i la fotogràfica ‘Un Tomb per la història de Vandellòs”, entre els actes destacats

Imatge d'arxiu de la Clotxada Popular, un dels actes més tradicionals de la Festa Major de Vandellòs, que se celebrarà del 27 al 30 de setembre Imatge d'arxiu de la Clotxada Popular, un dels actes més tradicionals de la Festa Major de Vandellòs, que se celebrarà del 27 al 30 de setembre CEDIDA
Festa Major Redacció Infocamp
Dilluns, 24 Setembre 2018 14:43

En honor de Sant Cosme i de Sant Damià, se celebrarà la Festa Major de Vandellòs del 27 al 30 de setembre. La festa va començar dijous 27 de setembre, a les 19 h, amb el toc de campanes i finalitzarà el diumenge, després del piromapping 'Les nostres festes, la nostra gent'. En total, s'han programat més de 40 actes per a tots els públics, organitzats pel Centre Cultural, Esportiu i Recreatiu de Vandellòs (CCERV) i la resta d’entitats locals, amb el patrocini i la col·laboració de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant.

El reconeixement d'un activista cultural

Enguany, la persona escollida per l’Ajuntament per fer el pregó de dijous va servir el veí Santiago Guirro, “un veritable activista cultural”, en paraules de l’alcalde, Alfons Garcia, que segons ha argumentat, “amb la seva presència i col·laboració, sovint en un segon terme, ha contribuït al coneixement i la difusió del patrimoni natural i cultural del poble i del municipi; i sempre ha estat darrere de qualsevol iniciativa que servís per donar a conèixer Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant”. L'acte del pregó tindrà lloc finalment a Ca la Torre, en comptes de l'Ajuntament de Vandellòs, on estava previst fer-lo inicialment.

Els actes destacats

Entre la quarantena de propostes incloses al programa de la festa, destaquen els actes tradicionals, com ara la XXIII Clotxada Popular; el 30è Gran Correfoc de Nit; la Plantada de Gegants i Capgrossos, l’Homenatge a la Vella Pagesia, l’exposició de labors de les dones del poble; l’exposició fotogràfica ‘Un Tomb per la història de Vandellòs” (aquest 2018, dedicada a “Històries de la guerra”), les sardanes i els balls amb orquestra (en el de divendres, com ja és habitual, es durà a terme els Balls del Ram i Fanalet i els diners recaptats aniran destinats a la Lliga contra el Càncer de les comarques de Tarragona i les Terres de l’Ebre).

                 Imatge d'arxiu de la Plantada de Gegants i Capgrosssos: trobada gegants

El "Corregaratges" i una sardinada, entre les novetats

El president del CCERV, Francesc Rodell, ha remarcat també les novetats del programa d’enguany: la sardinada posterior al pregó de festes i a la presentació de la pubilla i les damisel·les d’honor, el “Corregaratges” que ha preparat l’Associació de Joves de Vandellòs, la segona gimcana organitzada per l’ADF local després de l’èxit de l’any passat; les diverses actuacions musicals, com ara la del grup de versions The Papas and the Popos; i el piromapping que clourà la festa, un espectacle creat per a l’ocasió amb llums, foc i videos de gent que parla de la festa major del passat.

L'Associació Masia de Castelló celebra 20 anys

En el marc de la Festa Major, a més, se celebrarà el 20è aniversari de l’Associació Masia de Castelló, amb l’entrega d’un obsequi per a cadascuna de les famílies d’actors i col·laboradors del 'Pessebre dels Estels', la inauguració d’una exposició sobre la trajectòria d’aquesta entitat, i la presentació del llibre 'Castelló, mirador del Camp de Tarragona des de les muntanyes de Vandellò'”, de l’autora Meritxell Blay.També es commemorarà el 30è aniversari de la Colla de Diables de Vandellòs, amb un acte inclòs al de la Plantada de bestiari.

Tot això serà possible “gràcies a la implicació del CCERV, i entitats locals i veïns, que cada any s’esforcen per preparar un programa variat que, en pocs dies, concentra una gran quantitats d’actes per a tots els gustos i edats”, ha dit la regidora de Festes, Elidia López.

Podeu consultar el programa d'actes complert a aquest enllaç.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: