Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Comencen les Festes de la Unió de Sant Pere i Sant Pau

La festa major del barri tarragoní, que se celebra del 30 d'agost al 2 de setembre, presenta com a novetat una campanya en què se sortejaran regals entre els clients dels comerços col·laboradors

Imatge d'arxiu de la plantada de gegants a les Festes de la Unió de Sant Pere i Sant Pau Imatge d'arxiu de la plantada de gegants a les Festes de la Unió de Sant Pere i Sant Pau ARXIU / INFOCAMP
Festa Major Redacció Infocamp
Dijous, 30 Agost 2018 08:19

Tot és a punt és començar la celebració de les Festes de la Unió de Sant Pere i Sant Pau, que donaran el tret de sortida aquest dijous 30 d'agost, amb una festa de l'escuma per als més petits aquesta tarda i amb el cinema a la fresca, a les 22:00h, a la plaça Miramar. 

El Pregó i la Festa de la Sangria

Però, com és tradicional, la plaça Cuba serà l'epicentre de les festes de Santa Tecla organitzades per l'AV La Unió de Sant Pere i Sant Pau. Durant tot el cap de setmana, es podrà gaudir d'una fira comercial dels Botiguers de Sant Pere i Sant Pau. Pel que fa als actes de divendres, a les 19h es farà una exhibició de balls a càrrec dels grups Flashdance, Flamenco Azabache, l'Escola de ball Menchu i Montse i Dreams Dance. Seguidament, a les 20h, es farà el Pregó de festes a càrrec d'un representant de l'associació Botiguers de Sant Pere i Sant Pau. A les 22:30h, tindrà lloc la 4a Baixada de la Sangria, que anirà des del CAP del barri tarragoní fins a la plaça Cuba, i que comptarà amb la participació de la Colla de gegants La Unió. Per acabar el divendres, a les 23:30h, se celebrarà la XII Festa de la Sangria amb l'actuació de l'orquestra Mediterrànea.

Fideuà solidària, castells i Sopar de germanor

Els actes es reprendran el dissabte 1 de setembre, a partir de les 10h, amb una sèrie d'activitats infantils (gimkana ciclista per a nens/es de 5 a 10 anys organitzada pel Club Ciclista Tarragona; Bàsquet 3 x 3 a càrrec pel Club Bàsquet Sant Pere i Sant Pau; pràctica de voleibol organitzada pel Club Voleibol Sant Pere i Sant Pau; i xuts a porteria, gràcies al CF 34 Original Nord i a l'Escola de Futbol Sant Pere i Sant Pau.

Dissabte al migdia, s'oferirà un vermut popular, al mateix temps que es podrà gaudir d'una exhibició de balls amb l'Escola de Ball DNA. A les 14:00h, es farà la Fideuà solidària, amb actuacions en directe en benefici de la Lliga Contra el Càncer de les Comarques de Tarragona i Terres de l'Ebre. Es farà un donatiu de 3 euros per cada plat. A les 18h, serà el torn de l'actuació castellera amb la Colla Castellera de Sant Pere i Sant Pau i, com a colles convidades, hi hauran els Xiquets de Vila-seca i els Brivalls de Cornudella. 

A les 22:00h, se celebrarà el Sopa de germanor. El preu de la cadira serà de 2,5 euros (inclou taula i coca de sucre) + 1 euros de fiança que es retornarà al tornar la cadira. A continuació, a les 23:30h, es farà el Ball de la Festa Major a càrrec de l'orquestra Aura. Durant l'actuació se sortejaran diversos obsequis a càrrec d'establiments del barri.

Escacs, gegants i balls

L'endemà diumenge 2 de setembre, s'iniciarà la recta final de les festes, a les 09:30h, amb el IX Torneig d'Escacs la Unió, organitzat per l'Escola Escacs de Tarragona, que consistirà en 8 partides ràpides de 5 minuts per jugador. A les 10h, tindrà lloc la XVI Trobada d'intercanvi de plaques de cava de Sant Pere i Sant Pau i la XXII Trobada de Puntaires de La Unió, a càrrec del Grup de Dones de La Unió. Més tard, a les 10:30h, es farà la tradicional "plantada" a la XV Trobada de Gegants La Unió. A les 12 del migdia, s'iniciarà la Cercavila de gegants i elements festius que començarà i acabarà a la plaça Cuba i que recorrerà la Rambla Sant Pere i Sant Pau, la plaça de la Sardana, el Camí Pont del Diable, la plaça de les Amèriques i la Rambla. Quan les colles entrin a la plaça Cuba, cap a les 13h, es farà un ball de gegants.

A les 19h, els amants de la dansa podran gaudir d'una Masterclass de zumba a càrrec de Bailaimet. A les 20h, es farà una exhibició de ball de country twon SP i SP. A les 21:30h, havaneres i rom cremat amb el grup Mar Endins i, per acabar les festes, la Festa de l'escuma amb una disco mòbil i animació.

Campanya comercial i sorteig de regals

Enguany, com a novetat, l'AV La Unió i Botiguers de Sant Pere i Sant Pau han posat en marxa una campanya -que durarà entre primers de setembre i meitats de novembre-, que repartirà una bona quantitat de regals entre els clients dels comerços i empreses que s'anuncien al llibret del programa de festes. La campanya tindrà cartells identificatius que es posaran a la porta dels establiments col·laboradors. Els clients dels comerços ompliran les caselles d'una fitxa a mesura que vagin comprant i podran participar en el sorteig de nombrosos regals.

 

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: