Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La Bisbal del Penedès celebra la seva Festa Major

Les Regidories de Joventut i Medi Ambient tiren endavant la campanya ‘Oh my got’ per promoure l’ús de gots reutilitzables / Gertrudis, els Quicos, Ràdio Esventada i The Penguins, al cartell musical

La campanya ‘Oh my got’ vol promoure l’ús de gots reutilitzables a la Festa Major La campanya ‘Oh my got’ vol promoure l’ús de gots reutilitzables a la Festa Major CEDIDA
Festa Major Redacció Infocamp
Dilluns, 13 Agost 2018 21:28

La Festa Major de la Bisbal se celebra del 14 al 19 d’agost, tot i que del 10 al 13 d'agost ja s'han fet algunes activitats prèvies a la festa. En aquesta Festa Major, l’Ajuntament de la Bisbal del Penedès tirarà endavant les propostes guanyadores del VídeoBox de l’any 2017, una iniciativa que premia les millors aportacions que els i les joves hagin gravat en vídeo al VídeoBox, una sala habilitada per fer les gravacions durant la Festa Major. 

Campanya per promoure gots reutilitzables

L’any passat es va premiar com a millor idea la proposta que consistia en emprar gots reutilitzables durant la Festa Major i és per aquest motiu que, enguany, les Regidories de Joventut i Medi Ambient tiren endavant la campanya ‘Oh my got’ per promoure l’ús del got reutilitzable amb la finalitat que la festa esdevingui més sostenible.

D’altra banda, el premi a la idea més original va anar a parar al grup de joves Els Esventats, que van proposar ‘complir el desig de fer el pregó de la Festa Major el 2018’, una idea que es farà realitat el 14 d’agost a les 19.30h. Enguany el VideoBox estarà obert els dies 14 i 16 d’agost en un espai tancat i preparat per a la gravació, que estarà ubicat a l’envelat. 

Concurs de fotografia

Durant la Festa Major també es tirarà endavant la 4a edició del Concurs de Fotografia d’Instagram. Per participar-hi, cal seguir el perfil d’Instagram creat per al concurs (@festamajorbisbal) i publicar les fotografies amb l’etiqueta #FestaMajorBisbal. Les fotografies s’hauran d’haver realitzat entre el 14 i el 19 d’agost i l’entrega de premis tindrà lloc el divendres 31 d’agost a les 20h a l’auditori del CMC (Centre Municipal de Cultura).

El programa d’enguany conté actes per a tots els públics, ja que segons explica l’alcaldessa Agnès Ferré, “la Festa Major de la Bisbal és alegre, tradicional i participativa i està pensada perquè la gaudim els bisbalencs i les bisbalenques però també tots els familiars i amics que ens acompanyen aquests dies”.

La Festa Major

Aquest dimarts 14 d’agost s'iniciaran els actes a les 18h amb la Cercavila pels carrers del poble amb el Ball de diables de la Bisbal, Geganters i grallers Societat, Colla Castellera els Bous, Ball de Gitanes i Bastoners de Sant Jaume dels Domenys. La Cercavila finaltzarà a l’Ajuntament amb els versots del Ball de Gitanes

A les 19:30h, es farà el Pregó a càrrec dels Esventats, a l’Ajuntament. En acabar el pregó, el Ball de Diables narrarà els seus tradicionals versots a la plaça de l’Església A les 22h, s'iniciarà el Correfoc pels carrers de la vila amb el Ball de diables de la Bisbal, la Colla Vella de Sitges, el Ball de Diables de Tarragona i els Diables de Santa Oliva.

A la 01h de la matinada, la festa continuarà amb la 'Nit jove' a l’envelat amb els grups Seguirem (tribut a Obrint Pas), Dalton Bang i Ràdio Esventada. Els més agosarats podran empalmar a les 06:30h, per acabar la nit, amb la Xaranga Alegria.

Diada castellera La Bisbal

La Diada castellera

L'endemà dimecres 15 d’agost, a les 08h, les Matinades amb els Grallers i tabalers de la Societat s'encarregaran de despertar el poble. A les 10:30h, se celebrarà la Missa Solemne en honor de la Mare de Déu amb la Coral Antistiana i Santa Maria. A les 11:30h, s'iniciarà la Cercavila del Grup de Geganters i Grallers de la Societat i del Ball de Gitanes des de l’església fins a la Societat.

A les 12:00h, es faran pilars de cortesia davant l’Ajuntament i, a continuació, se celebrarà la gran Diada castellera amb la Colla Joves Xiquets de Valls, Colla Vella dels Xiquets de Valls, Castellers de Vilafranca i els Bous de la Bisbal.

Els actes es reprendran a les 18h, amb el partit de futbol correponent al 35è Trofeu Josep Rovira Andreu, al poliesportiu municipal, que enfrontarà la Joventut Bisbalenca CF i Can Parellada CD de Terrassa. A les 20h, l'orquestra Selvatana oferirà el Ball de tarda a l’envelat i, a les 23h, el Concert i ball de nit al mateix espai.

Gertrudis concert

El dijous 16 d’agost, a les 18:30h, es faran escacs a la fresca, a la Plaça Sant Jordi, amb la Secció d’Escacs de La Societat. Organitza Secció d’Escacs de La Societat. I a la mitjanit, una nova 'Nit jove' a l’envelat amb els grups Gertrudis, Orquestra Mitjanit i Ràdio Esventada.

L'endemà divendres 17 d’agost, a les 18h, se celebrara un Concert Coral a l’església de Santa Maria en memòria de Joan Ferré, amb Prades Cor i Antistiana Maskili. A les 19h, The Penguins oferirà un espectacle d'animació reggae infantil a l’envelat.

A les 20:30h, iniciarà el seu recorregut la Cercavila de foc amb els Diablons de La Bisbal, Ball de Diables infantils de Tarragona i Banyetes de Llorenç. A les 23:00h, es farà el Concert i Ball de nit a l’envelat, amb l’orquestra “La Chatta”.

Els Quicos

El dissabte 18 d’agost, a les 20:30h, se celebrarà el Sopar dels Diables a la plaça Pau Casals (la Pista). A les 00:30h, a l’envelat, es farà el concert Quico el Cèlio, el Noi i el Mut de Ferreries presentarà l’espectacle 'No Tinc diners!'. A continuació, hi haurà l'actuació de Ràdio Esventada.

Quicos

L'últim dia de Festa Major, el diumenge 19 d’agost, a les 12:30h, se celebrarà una missa amb l’actuació dels Dansaires del Penedès i la Cobla Cossetània. A continuació, tindrà lloc una ballada de Sardanes a la plaça de l’Església.

Al es 17h, s'organitzarà la 'Gimkana Esventada' pels carrers de la Vila organitzada pels Esventats. A les 19h, a l’envelat, es farà una Masterclass de zumba, promoguda pel Consell Esportiu del Baix Penedès. A les 20h, música swing a l’envelat, amb el grup Avoi Jaçç Quartet.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: