Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Ferran, a les portes de la Festa Major

El poble de Ferran, a la zona de Llevant de Tarragona, celebra les seves festes, de l'11 al 15 d'agost, amb la Sardinada Popular com a acte més atractiu

La Sardinada Popular és l'acte més multitudinari i emblemàtic de la Festa Major de Ferran La Sardinada Popular és l'acte més multitudinari i emblemàtic de la Festa Major de Ferran AV FERRAN
Festa Major Josep Cartanyà
Divendres, 10 Agost 2018 18:58

El repic de campanes anunciarà aquest dissabte 11 d'agost al migdia que ja ha arribat la Festa Major de Ferran, aquest històric poble de la comarca del Baix Gaià que actualment pertany als barris de Llevant de Tarragona. I és que en dies com aquests, els veïns i veïnes de Ferran viuen unes festes que els connecta amb els seus orígens històrics, però al mateix temps, serveixen per estrènyer els llaços entre ells. 

Les activitats s'iniciaran el dissabte, a partir de les 19h, amb una sèrie de jocs tradicionals per a petits i grans. A les 19:30h, l'activitat culinària prendrà el protagonisme amb una demostració del Master Ferran-Xeff Junior. L'endemà diumenge 12 d'agost, a les 19h, tindrà lloc una sessió de Zumba solidària, que enguany anirà destinada a l'Associació Provincial de Paràlisi Cerebral de Tarragona "La Muntanyeta".

La Sardinada

Sens dubte, l'acte més esperat pels veïns i veïnes de Ferran -i també pels seus visitants- és la Sardinada Popular, que se celebra el dimarts 14 d'agost, a les 22:00h, com a inici de la revetlla. La presidenta de l'Associació de Veïns de Ferran, Gemma Fusté, explica que "tot els carrers del poble queden ocupats per les taules i cadires tant dels veïns com dels famliliars, amics i curisosos que ens visiten".

De fet, la sardinada pot arribar a concentrar entre 700 i 800 persones, multiplicant així la població d'aquest barri de Llevant que manté la identitat de poble. A més, Fusté destaca que "tots els veïns i veïnes, dels més grans als més joves, col·laboren tant en la cuina de les sardines com en l'organització d'aquesta vetllada". El resultat final, és la postal d'un poble envaït per l'olor d'aquest peix blau.

gent Ferran

La sardinada finalitzarà amb la revetlla musical que protagonitzarà la Cantada d'havaneres amb el grup Serra de Marina i amb una xaranga pels carrers del poble amb el grup Bandsonats.

El 15 d'agost

Els actes del dia de la Mare de Déu d'Agost començaran amb l'ofici solemne del migdia. A les 13:00h, es farà el Toc de vermut i l'homenatge a la Tercera Edat, amb l'actuació de l'Esplai infantil de Ferran.

A les 18:00h, se celebrarà la 'Tarda de cultura popular', amb una representació d'elements festius de Tarragona i de municipis del Baix Gaià, que simbolitzen la doble pertanyença de Ferran a la ciutat, però també als seus orígens històrics de la comarca. Hi participaran els "Manotes" i Capgrossos de la Riera de Gaià, el Ball de Bastona Petits de la Riera, l'Aligueta de Tarragona i els Balls de l'Esbart Dansaire de Tarragona. A les 19:15h, tots plegats faran una xocolatada.

Castellers Altafulla Ferran

La diada castellera arribarà, a les 19:30h, amb l'actuació dels Castellers d'Altafulla i dels Xiquets de Tarragona, que provaran coses pensant en la Diada de Sant Magí. Les festes posaran el punt i final, a les 23:30h, amb el Ball de Festa Major que anirà a càrrec del Grup Slogan.

 

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: