Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El Vendrell encén la Festa Major de Santa Anna

Amb el lema d'enguany, "Encén-la", els administradors conviden a tothom a ser partíceps de la Festa Major de Santa Anna i a sentir-la amb intensitat / El pregó de Sant Jaume dona el tret de sortida a quatre dies de festes

L'encesa del campanar, la nit del dia de Santa Anna, és un dels moments més esperats pels vendrellenc L'encesa del campanar, la nit del dia de Santa Anna, és un dels moments més esperats pels vendrellenc ENFESTA'T
Festa Major Redacció Infocamp
Dimarts, 24 Juliol 2018 16:49

La Festa Major de Santa Anna concentra la majoria dels actes al llarg de quatre dies: del 25 al 28 de juliol. La festivitat de Sant Jaume (dimecres 25) és el primer dia i correspon a la vigília de la festa gran. Comença amb una espectacular inauguració i, de nit, un magnífic castell de focs fa de preludi del ball.

El pregoner

Enguany, Dani Utge serà l'encarregat d'inaugurar la Festa Major i pronunciar el pregó la nit del 25 de juliol. Nascut a l'Argentina, Utge viu al Vendrell des de fa 20 anys. Presenta el mítim programa radiofònic 'Pampas rock', a Ràdio el Vendrell i treballa com a tècnic de joventut a l'Ajuntament del Vendrell.

Al pregó el seguirà l'acte inaugural, organitzat per l'Associació de campaners del Vendrell, per commemorar el 20è i 60è aniversari de les baixades de l'Àngel de Tobies. Un espectacle audiovisual a la façana de l'església.

Àngel Tobias 

Santa Anna

El dia 26 és la festivitat de Santa Anna, patrona de la vila, i és el dia gran de la Festa Major. De bon matí, surten els grallers anunciant l’inici de la festa; aquesta cercavila es coneix com les matinades. Al migdia desfilen pels carrers i les places de la vila tots els grups de cultura popular que, a mesura que van arribant a la plaça Vella, actuen davant de Santa Anna i de totes les autoritats polítiques que es troben al balcó de l’ajuntament. Seguidament, es fa l’actuació castellera a càrrec dels Nens del Vendrell.

Nens del Vendrell Santa Anna

 

A la tarda, es pot escoltar el concert ofert pel Cor-Orfeó Parroquial a l’església i, quan es comença a fer fosc, l’olor de la pólvora, el retruny de coets i el toc dels timbals omplen els carrers: és la magnífica cercavila de foc. La cercavila s’acaba amb la carretillada del Ball de Diables del Vendrell a la plaça Vella (només un parell de colles a tot Catalunya ofereixen aquesta actuació, l’origen de la qual es perd en la foscor dels temps). El punt final és una encesa del campanar que s'ha convertit en un dels moments àlgids de la Festa Major vendrellenca.

La Festa Major per als més petits

Pel que fa als actes pensats per a públic familiar amb infants, el plat for serà el concert d'El Pot Petit presentant el nou espectacle 'A l'aventura!', el dia 26, a la tarda, a la plaça del Tívoli. La tarda del 25 de juliol els carrers del centre del Vendrell també s'ompliran de música amb l'espectacle itinerant de la Sidral Brass Band. Una altra de les propostes destacades és el taller de Circ a les Golfes amb la companyia Els Herrerita, un tarda de malabars, equilibris, trapezi i joc a la plaça Nova. Paral·lelament, i pensant especialment en els infants de 0 a 3 anys, un espai d'experimentació amb la Companyia El Pájaro carpintero. Activitat familiar també el dia 28 amb la cercavila 'FESTA-la teva' on la canalla podrà gaudir amb els seus vestits i elements inspirats en la Festa Major. Abans, espai lúdic 'Juga per la inclusió' a la plaça del Tivoli i, a la tarda doble proposta: tornen els inflables d'aigua a la carretera Sant Vicenç i, al carrer Doctor Robert, tindrà lloc una tarda d'activitats esportives de la mà del club d'atletisme Runners El Vendrell.

Noves propostes d'arts escèniques

Dues grans novetats en la programació nocturna que sumen propostes d'arts escèniques als balls i concerts que es donaven a conèixer ja fa dos mesos. La nit del divendres 27 de juliol neix la 'Nit d'espectacles al carrer' amb circ i dansa; 'Crash' amb la companyia de dansa penedesenca La Taimada, 'Quan no tocàvem de peus a terra', del Circ Pistolet (Premi Zirkòlika al millor espectacle de circ de carrer 2017) i a proposta de dansa de la Cia LF, la companyia juvenil professional de La Factoria del Vendrell.

Santa Anneta i el Dia del Gos

L’endemà, 27 de juliol i dia de Santa Anneta, continuen diversos espectacles dels quals cal destacar la cercavila popular, en què participen tots els balls populars, a més dels castellers (Nens del Vendrell), els Diablons i el Ball de Diables del Vendrell, que a la tarda ofereixen l’espectacle de l’acte sacramental a la plaça Nova.

Ball de Malcasats El Vendrell

I per últim, la festa s'acaba amb el dia 28, el Dia del Gos; aquí hi destaquen, com a actes principals, l’actuació del Ball de Malcasats a diferents carrers i places de la vila i la presentació dels Administradors de Santa Anna de l’any següent, que són els que encenen la traca.

El darrer dia de Festa Major els administradors recuperen la proposta teatral amb Impro Barcelona i 'Comando Impro', un espectacle d'improvisació, humor i una connexió constant amb el públic. Les entrades per l'obra són de 5€ i es poden comprar a la Botiga de la Festa Major ubicada a la sala La Fusteria, al carrer Major del Vendrell. Allà s'hi podrà trobar de fet, tot el marxandatge, els retallables de la Mulassa, el timbaler, la grallera i la gitana; les pulseres per apadrinar la festa, el programa de col·lecció, el vi Agna i els bufats, un dolç típic vendrellenc que els administradors aposten per retornar a taula coincidint amb la Festa Major.

Podeu consultar el programa complert de la Festa Major de Santa Anna a aquest enllaç.

 

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: