Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Valls a punt per celebrar la Festa de la Candela

Aquesta edició comptarà amb actes encarats a les Decennals de 2021 i la 12a Nit de Castells

Imatge d'arxiu d'una edició passada de les Festes Decennals de la Mare de Déu de la Candela de Valls Imatge d'arxiu d'una edició passada de les Festes Decennals de la Mare de Déu de la Candela de Valls CEDIDA
Festa Major Redacció Infocamp
Dimecres, 24 Gener 2018 12:56

Valls inicia els actes al voltant de la festivitat de la Mare de Déu de la Candela a partir del divendres 26 de gener amb la presentació pública del projecte del nou orgue de la ciutat, al Teatre Principal. També es farà la prova acústica, que conduirà el mestre orguener Gerhard Grenzing el 2 de febrer, abans de la processió i de l’ofici de la Candela. Aquestes són les dues novetats principals de la festivitat, que enguany posa el focus en la pròxima edició de les Festes Decennals 2021, quan es té prevista l’estrena del monument instrumental.

La festivitat de la Mare de Déu de la Candela d’enguany suma dos dels components essencials que presidiran les Decennals del 2021. D’una banda, la trobada de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya celebrarà la seva assemblea anual al Teatre Principal el dissabte 27. Per l’altra, la mateixa nit se celebrarà la 12a Nit dels Castells, la gala anual en què es lliuren els guardons del món casteller. Enguany se centrarà en la creativitat audiovisual per posar en valor la dimensió que els castells han adquirit en aquest mitjà d’expressió artística.

El dissabte 27, el primer repic de campanes de l’església de Sant Joan, anunciador de la novena dedicada a la Mare de Déu de la Candela, donarà el tret de sortida a la celebració en el seu vessant religiós. Diàriament, fins al diumenge 4 de febrer, la novena s’iniciarà amb el cant del Virolai i es clourà amb els Goigs a la Mare de Déu, dues de les composicions més tradicionals de la festa. La recepció de les Candeles se celebrarà el dijous 1 de febrer, en què les candeles homenatjades desplegaran una banderola que passarà a estar instal•lada a l’exterior de la plaça del blat per recordar que falten tres anys per les properes Festes Deccenals de la Mare de Déu de la Candela 2021. L’endemà, es representarà la moixiganga a l’interior de Sant Joan, la processó pel barri antic, i la cloenda del pessebre de la capella del Roser.

La vigília de la celebració, l’1 de febrer, s’inauguraran dues exposicions a l’edifici de Sant Roc. l’exposició Biennal Alejandro de la Sota, que arriba a la seva desena edició, i la mostra ‘Arqueologia i Patrimoni Industrial a les comarques de Tarragona’. Altres activitats d’aquesta festivitat són les visites guiades al món dels calçots el dissabte 3 de febrer, activitats familiars a l’equipament de la Circoteca, una exhibició de ball el diumenge 2 o el ball de cloenda la darrera tarda a la sala Kursaal.

 

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: