Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El Braç de Santa Tecla acomiada unes festes marcades pel referèndum

Els tarragonins van sortir en massa per acompanyar la relíquia fins a la catedral/ Alguns elements del seguici van donar l’esquena a l’alcalde

La professó del Braç de Santa Tecla, amb el recorregut anterior al 2007, va ser un dels moments àlgids de les festes La professó del Braç de Santa Tecla, amb el recorregut anterior al 2007, va ser un dels moments àlgids de les festes JOSÉ CARLOS LEÓN/ EL PUNT AVUI
Festa Major Marina Martínez
Diumenge, 24 Setembre 2017 07:19

La diada de Santa Tecla va arribar i amb ella, el punt àlgid de les festes. El temps acompanyava i de bon matí, des de la plaça de la Font, va tenir lloc l’anada a ofici amb el seguici popular i la salutació a la senyera pels trompeters municipals. Tot seguit, al pla de la Seu, es va entrar la senyera de la ciutat amb la ballada conjunta de tots els elements festius i els pilars de les colles castelleres, alhora que esclataven les salves pirotècniques de rigor i la tronada. En aquesta ocasió, alguns dels elements del seguici van donar l’esquena a l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, i el públic li va fer una gran xiulada amb motiu del dret a decidir. Durant l’homilia de Santa Tecla, l’arquebisbe Jaume Pujol, qui la va oficiar, va demanar “responsabilitat a les administracions públiques” i hi va afegir: “L’Església s’ofereix per ajudar en aquest servei en bé del nostre poble.”

A la tarda, des del pla de la Seu, els tarragonins van gaudir amb la tradicional processó del Braç de Santa Tecla, en què, un cop més, es van repetir les xiulades a l’alcalde acompanyades dels crits “Ballesteros, dimissió!” i “Votarem!”. Enguany, com a novetats, el Braç va recuperar el recorregut anterior al 2007 i les colles castelleres es van absentar per agilitzar aquest recorregut. Finalment, al llindar de la catedral, els campaners van engegar el repic general fins perdre de vista la relíquia.

Xiulades i crits a l’alcalde

En diversos actes de Santa Tecla, com ara la crida i el pregó, els tarragonins han cridat “Ballesteros, dimissió!” i han xiulat l’alcalde. A més, en la Baixada de l’Àliga, aquesta va portar al bec uns clavells amb motiu de protesta. Altres exemples de protesta pel dret a decidir es van escenificar amb alguns dels elements festius donant l’esquena al batlle, com ara l’Àliga i el ball d’en Serrallonga.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: