Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Els tarragonins gaudeixen de la sortida completa de la cercavila de Santa Tecla

El ball de dames i vells va fer burla de la situació a Catalunya

El seguici popular va sortir ahir amb tots els elements festius El seguici popular va sortir ahir amb tots els elements festius JUDIT FERNÁNDEZ/ EL PUNT AVUI
Festa Major Marina Martínez
Dissabte, 23 Setembre 2017 08:24

Tarragona va donar el tret de sortida a la vigília de Santa Tecla amb l’entrada dels músics iniciada amb la interpretació d’Els Segadors. Diverses formacions van interpretar les cançons que fan ballar els ciutadans durant aquests dies. A la tarda, va arribar el torn de la primera sortida completa del seguici popular. La cercavila havia de ser un dels moments àlgids de Santa Tecla i no va decebre en cap sentit.

Des de la plaça de la Font es va començar a escoltar l’Amparito Roca, entre d’altres cançons populars de les festes, per obrir pas als elements festius, com ara el ball de diables, la mulassa, que enguany fa trenta anys, l’àliga o el ball d’en Serrallonga, que en compleix trenta també, a més de les colles castelleres per, tots plegats, recórrer la Part Alta. Però quan el seguici es dirigia de tornada cap a la plaça de la Font, la pluja va irrompre de sobte i va obligar a aturar la cercavila, tot i que aquesta ja es trobava encarant el tram final.

Durant tota la nit, el públic va poder gaudir d’una diversitat de propostes musicals en diferents punts de la ciutat.

Dames i vells fa sàtira del batlle i el referèndum

“Que apliquin un Fernando-Días” era el que demanava el personatge de l’alcalde al del Guàrdia Civil. Així començava el ball de dames i vells que es va centrar en el referèndum. També es van sentir crítiques a la política cultural de la ciutat: “Guaiteu quina vergonya com tenen la Tabacalera. I com sempre, la Begoña, no vol pols i no va a l’era”.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: