Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Torredembarra escalfa motors per a la Festa Major de Santa Rosalia

La celebració s’allargarà des del pròxim 25 d’agost fins al 5 de setembre, amb més d’una cinquantena d’actes programats

Imatge d'arxiu del Ball de Diables en una edició anterior de la Festa Major de Santa Rosalia a Torredembarra Imatge d'arxiu del Ball de Diables en una edició anterior de la Festa Major de Santa Rosalia a Torredembarra CEDIDA
Festa Major Redacció Infocamp
Dilluns, 14 Agost 2017 09:59

L’Ajuntament de Torredembarra ja té enllestida la programació de la Festa Major de Santa Rosalia, que se celebrarà del 25 d’agost al 5 de setembre. Enguany, la festivitat combinarà el ric patrimoni festiu de la vila, amb un nombrós seguici popular des dels castells, els balls parlats, cercaviles i la Trobada de Nans, que celebren els seus 50 anys, fins a les propostes per als més petits i els joves, com els sopars populars, els balls i els concerts de festa. En total, més d’una cinquantena d’actes programats que faran vibrar Torredembarra.

La festa s’enceta el pròxim divendres 25 d’agost amb la Tronada, a les 20:30h, a la plaça del Castell, i la posterior Lectura del pregó, al pati del Castell, a càrrec d’Isabel Ciuró Ferré. El dia finalitzarà amb un concert, a les 22:30h, a la Roca Foradada. L’endemà, dissabte 26 d’agost, cal destacar la commemoració del 50è aniversari del Ball de Nans, amb una trobada de Nans, a les 18:30h, des de la plaça Mossèn Joaquim Boronat, com també la celebració dels 30 anys del Ball de Diables de Torredembarra, a les 22h, des de la plaça de l’Escorxador. El diumenge, 27 d’agost, tindrà lloc el tradicional lliurament de dots, a les 12h, a la sala noble del Patronat Antoni Roig i prèviament s’haurà disputat el Campionat de Dominó Santa Rosalia, a les 8h, al Casal Municipal.

Els actes continuaran durant el dilluns 28 i el dimecres 30 d’agost, amb una actuació del Cor de l’Associació Cultural Andaluza de Torredembarra - Baix Gaià i de Carmen Sayago i un ball a càrrec del duet Arte & Ensayo, respectivament. El dijous, 31 d’agost, a les 19, h a la plaça de l’Escorxador hi haurà un acte pels més petits amb l’Espectacle infantil d’animació amb jocs i música ‘A quant val la mel’ de la companyia La Tresca i la Ventresca. L’endemà, divendres 1 de setembre, cal destacar el Joc del Quinto del Ball de Diables, al carrer Ample, a les 18h, i a les 21:30h, el Correbars pels carrers del nucli antic. El dissabte, 2 de setembre, ve carregat d’actes, entre els quals cal destacar la cercavila del Seguici Popular Infantil, a les 18:30h, des de la plaça de l’Escorxador, i la desvetlla dels Gegants, a les 22:30h, des de la plaça del Castell fins a la Fundació Pere Badia, que finalitzarà amb un concert a càrrec de The Soultans.

El diumenge, 3 de setembre, és la vigília de Santa Rosalia. A les 12h, es farà la crida pública de la Festa, amb el tritlleig de campanes i l’esclat dels dotze morterets, que anirà seguida de la Cercavila del Seguici Popular Infantil. A continuació, diada Castellera, i a la tarda, entrada dels músics, a les 18h, des del Portal de Padrines fins a la plaça de la Vila. A les 19:30h, des de la plaça Mossèn Joaquim Boronat, tindrà lloc la Cercavila de vigília. Ja a la nit, a les 22:30h, se celebrarà el concert de Festa Major amb l’Orquestra Atalaia, a Cal Llovet, que anirà seguit del ball de Festa Major, a les 00h i de la revetlla, a la mateixa hora a la plaça del Castell.

El dilluns, 4 de setembre, tindran lloc tots els actes de celebració de Santa Rosalia. A les 9h, els Matinals del Seguici Popular recorreran els carrers de la vila, i a les 10:15 tindrà lloc l’anada a ofici. A les 10:30h se celebrarà l’Eucaristia solemne i a les 11:15 tindrà lloc l’ofrena floral i toc d’ofertori a l’altar de Santa Rosalia. Posteriorment es farà la sortida en ofici fins a la plaça del Castell on tindrà lloc la passada del Seguici Popular. El dia acabarà amb la Bona nit a les Bèsties. Finalment, el dimarts, 5 de setembre es posa punt final a la Festa Major de Santa Rosalia amb la commemoració de Sant Adrià. A les 7:30h, a l’església parroquial de Sant Pere Apòstol es realitzarà l’Eucaristia solemne, i a les 20:30h del vespre, a la plaça de l’Escorxador es realitzarà una representació dels Balls parlats de Torredembarra.

El programa complet de Festa Major, amb horaris, preus, i inscripcions, pot consultar-se al web de l’Ajuntament de Torredembarra.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: