Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Sàtira a la festa major de Santa Anna del Vendrell

La Colla dels Diables s’acarnissen amb el trencament del grup municipal d’ERC, critiquen el nou protocol de la festa i demanen la jubilació de l'alcalde

La Colla de Diables del Vendrell, al centre de la plaça Vella, durant els Versos de la festa de Santa Anna La Colla de Diables del Vendrell, al centre de la plaça Vella, durant els Versos de la festa de Santa Anna CATI MORELL/ TAEMPUS
Festa Major Cati Morell / Taempus
Dijous, 27 Juliol 2017 08:28

El trencament del grup municipal d’ERC i la decisió del portaveu republicà, Josep Marrasé, de quedar-se al govern el mes de gener passat va protagonitzar ahir alguns dels versos dels Diables del Vendrell, al final de la cercavila de balls populars. Marrasé es va convertir en protagonista de la versió que els Diables van fer de la cançó de l’estiu 'Despacito', on li van recriminar haver “enganyat el poble” i tenir un interès desmesurat per “la trona”. En els seus versos, els Diables van dedicar temps a pràcticament tots els polítics locals i no locals.

El procés, amb el president Carles Puigdemont i el vicepresident Junqueras; la fiscalia, el Tribunal Constitucional i el president espanyol Mariano Rajoy, també van tenir les seves rimes, enmig de la polèmica sorgida amb el PP i C’s amb les estelades al Vendrell.

L’acord del govern local per aprovar els pressupostos municipals amb els dos partits espanyolistes no ha agradat als Diables, sobretot després que els dos partits de govern externs hagin reclamat que es retirin les estelades dels espais públics. Precisament, ahir, en plena festa major, just a l’altra banda de la plaça, davant el balcó de les autoritats, una estelada de grans dimensions presidia la plaça Vella amb un gran crespó negre en senyal de dol.

Els Diables van demanar la jubilació a l’alcalde, Martí Carnicer, van criticar la seva mà dreta, el regidor Kenneth Martínez, i van criticar les últimes accions de l’àrea de Cultura, a càrrec d’Eva Serramià: l’enquesta sobre els tresors immaterials del Vendrell i la polèmica generada amb la redacció del nou protocol de la festa major, segons el qual la cercavila ha de prescindir del grup de majorets que hi desfilaven des dels anys 80, perquè no són estrictament balls populars.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: