Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

‘La Pell Fina’, “una comèdia perfecta”, arriba a la Violeta d’Altafulla

L’obra reflexiona sobre si cal dir sempre la veritat, especialment si pot ofendre a les persones que estimem

Imatge de la representació de ‘La Pell Fina’, al Centre Cultural del Morell Imatge de la representació de ‘La Pell Fina’, al Centre Cultural del Morell M. ÀNGELS BLADÉ
Espectacles Redacció Infocamp
Divendres, 31 Març 2023 17:41

El Casal Auditori la Violeta d’Altafulla acollirà el pròxim dissabte 15 d’abril l’obra teatral ‘La Pell Fina’, dels creadors d’ ’Ovelles’, Yago Alonso i Carmen Marfà, i protagonitzada per Ángela Cervantes, Pau Roca, Laura Pau i Francesc Ferrer. Catalogada com una “comèdia perfecta”, pel crític de La Vanguardia Magí Camps, o com “una bona comèdia humana” per Santiago Fondevila, del diari Ara, la proposta reflexiona sobre si cal dir sempre la veritat, especialment si aquesta pot ofendre a aquelles persones que estimem.

La trama

La trama tracta sobre el Nacho i la Miranda, una jove parella de Barcelona que visiten uns amics que acaben de ser pares per conèixer el petit Jan. Tot sembla anar bé fins que el Nacho deixa anar, sense donar-li molta importància, que el bebè de l'Eloi i la Sònia... és molt lleig. A partir d’aquí, i tot i que els acabats d’estrenar pares intenten treure ferro a l’assumpte, l’ambient s’enrareix i comencen a sortir a la llum algunes altres veritats que fins ara cadascú guardava.

I és que ‘La Pell Fina’ parla de tot allò que no estem preparats per dir ni per rebre. Dir la veritat està molt bé, però... què passa quan aquesta veritat ofèn? Cal dir-la? Aquesta obra reflexiona, en clau d'humor, sobre la manera que tenim de tractar-nos. Ens cuidem prou els uns als altres? Temes com la maternitat, el talent o les relacions de parella posen de manifest que tenir cura dels altres segueix sent una assignatura pendent.

Pel que fa a l’actual gira 2022/2023 de ‘La Pell Fina’, ha estat representada en 13 escenaris de Catalunya, ha aconseguit exhaurir les entrades en fins a 10 ocasions. Així mateix, després de l’èxit aconseguit a la Sala Flyhard de Barcelona, l’obra també es podrà gaudir del 29 de juny al 29 de juliol al Teatre Borràs de la ciutat comtal.

I no és estrany aquest assoliment tenint en compte la professionalitat i la trajectòria tant dels directors com dels actors i actrius que protagonitzen l’obra: Ángela Cervantes, coneguda pel seu paper a la sèrie de TV3 ‘Com si fos ahir’ i a les pel·lícules ‘Chavalas’ i ‘La Maternal’; Pau Roca, que va sortir a Ventdelplà i a altres sèries de televisió i teatre; Laura Pau, que forma part de la companyia de teatre Els Pirates i també té la seva companyia The Feliuettes, que fan obres d'homenatge a la Núria Feliu; i Francesc Ferrer, molt conegut al món del teatre i de la tele, havent participat a nombroses sèries de TV3. A més, l’obra ha aconseguit diverses nominacions en premis teatrals, aconseguint Ángela Cervantes el guardó a millor interpretació revelació als V Premis Teatre Barcelona.

Què s'ha dit?

Les opinions dels crítics teatrals catalans tampoc deixen indiferent. “Un quartet d'actors frescos que serveixen una interpretació sense esquerdes”, diu Jordi Bordes, de Recomana.cat; o “Una comèdia perfecta”, segons Magí Camps, de la Vanguardia. “La pell fina és, sobretot, un cant a l’amistat, a aquella família d’elecció que sempre hi és, en la qual el bé sempre triomfa encara que les espines verbalitzades a vegades incomodin i facin mal”, assenyala Oriol Osan, de Núvol; de la mateixa manera que Carles Armengol, de Teatre Barcelona, diu que es tracta d’un “repartiment amb molta complicitat escènica”.

Amb aquesta proposta, la Violeta d’Altafulla manté la seva ferma aposta per les obres teatrals de referència a Catalunya, acostant la cultura i el teatre de qualitat a la ciutadania del Baix Gaià i a la resta del Camp de Tarragona.

La representació tindrà lloc el dissabte 15 d’abril a les 20 hores, i les entrades, que tenen un preu de 17 euros, ja estan disponibles al web lavioleta.sacatuentrada.es.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: