Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Cap de setmana musical a Vila-seca

L'Auditori Josep Carreras acull divendres la Vetllada Belcantista, amb Marta Mathéu i Josep Buforn i, diumenge, l'homenatge a Pau Casals, amb el violoncel·lista Roger Morelló

La soprano Marta Mathéu La soprano Marta Mathéu CEDIDA
Espectacles Redacció Infocamp
Dijous, 16 Febrer 2023 21:31

Aquest cap de setmana l’Auditori Josep Carreras de Vila-seca acollirà dos concerts: el divendres 17 de febrer tindrà lloc la Vetllada Belcantista a càrrec de Marta Mathéu i Josep Buforn i, el diumenge 19 de febrer serà el torn de 'La veu de Casals', un concert que interpretarà el violoncel·lista Roger Morelló.

En el primer dels concerts, la soprano Marta Mathéu i el pianista Josep Buforn ens aproparan al belcanto per camins poc habituals. Aquest estil del segle XIX és conegut per les magnífiques àries d’òpera que estaran ben presents en aquesta vetllada, però també inclou composicions “da càmera” que acostumen a passar més desapercebudes. Mathéu i Buforn són uns excel·lents coneixedors d’aquest repertori en tota la seva amplitud, i ens apropen a les grans àries de Bellini, Rossini i Donizetti des d’una perspectiva molt especial. L'exigència tècnica i l'elegància de la línia del cant s'uniran per fer-nos viure una veritable vetllada vuitcentista.

Les entrades a aquest concert es poden aconseguir al web www.auditorijosepcarreras.cat i al vestíbul de l’Auditori Josep Carreras des d’una hora abans de l’inici del concert.

Homenatge al mestre Casals

D’altra banda, el diumenge a l’Auditori, el violoncel·lista Roger Morelló rendirà homenatge al mestre Pau Casals com l’artista i humanista més rellevant del segle XX a Catalunya. Un home que, a més, ha tingut un paper imprescindible en la internacionalització del nostre país.

Roger Morelló

El violoncel·lista Roger Morelló

La selecció d’obres, que també formen part del disc 'The Voice of Casals' recolzat per la Fundació Pau Casals, volen ser un retrat dels gustos musicals i els autors més rellevants per al mestre, començant per les emblemàtiques Suites de Bach, estudis per a violoncel que Casals desenterrà per a convertir-les en peces solístiques de concert o la Suite del seu deixeble Gaspar Cassadó. A més, amb La voix humaine de Marin Marais juga amb el títol del CD, un projecte que vol donar continuïtat al llegat de Pau Casals amb la inclusió d’obres d’encàrrec a Elisenda Fábregas i Marc Migó en homenatge a la seva figura i a la seva terra. A aquest concert s’hi podrà accedir gratuïtament.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: