Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Barcode Circus Company, Les P’tits Bras, Yldor Llach i Manolo Alcántara, principals companyies del Trapezi

L’organització preveu reunir unes 50.000 persones a la fira de Reus, de l’11 al 15 de maig

El tradicional elefant del Trapezi de Reus, encarregat de difondre la fira del circ de Catalunya El tradicional elefant del Trapezi de Reus, encarregat de difondre la fira del circ de Catalunya REUS.CAT
Espectacles ACN
Dimarts, 12 abril 2022 15:48

La 26a edició de la Fira Internacional de Circ de Catalunya Trapezi que se celebrarà a Reus, de l’11 al 15 de maig, comptarà amb companyies internacionals i de proximitat de renom com Barcode Circus Company, Les P’tits Bras, Yldor Llach i Manolo Alcántara. El certamen oferirà una vintena d’espectacles i estima reunir unes 50.000 persones. Barcode Circus Company presentarà l’espectacle sobre els límits del circ ‘Sweat & Ink’ mentre que Les P’tits Bras clausuraran la fira amb ‘Bruits de coulisses’, un viatge a l’època Barroca a través d’acrobàcies aèries. La companyia de Yldor Llach mostrarà la coproducció Trapezi 2022 ‘L’Y – Ànsia per volar’, una història carregada de poesia visual inspirada en Brossa i Duchamp.

La companyia Manolo Alcántara, Premi Nacional de Circ 2021 concedit pel Ministeri de Cultura, estrenarà ‘Mañà’, un espectacle instal·lació sense text que es configura a partir de la construcció d’un arc gegant fet amb caixes molt pesades. L’espectacle treballa amb el silenci i busca la intimitat amb els objectes.

Un any més serà el torn del Cabaret que es mantindrà a la Carpa de la Plaça Anton Borrel. Hi haurà un espectacle de circ contemporani de gran format i producció del festival. Sota la direcció de Marta Sitjà i presentat per Mama Calypso i Lolo Fernández, es fusionarà gran diversitat de tècniques circenses com el trapezi, malabars, bàscula coreana, barra russa i l’acrodansa. A l’espectacle hi participaran: Cirque Barcode, Graziella Galan, Los Tripotes, Ino Kollektiv, Aleksandra Savina, Pablo Molina, Duo Requiém, Col·lectiu Mur, Cironautas i la companyia Vetus Venustas.

El festival també mostrarà l’espectacle ‘Rústico’, una peça de cric creada en coproducció entre la companyia brasilera Bernabô i la fira. El conjunt participarà enguany del Trapezi a les escoles amb ‘Allegro Andante’. També formarà part de la iniciativa del circ a les escoles ‘Rutines’ de la companyia Ambi2.

D’altra banda, Ino Kollektiv portarà a Reus ‘Ino’, un espectacle interpretat per set dones que reflexionen sobre les dones a través del circ. El treball artesà també tindrà el seu espai amb Carla Fareny i ‘Tour’ que combinarà circ i ceràmica i Vivian Freidrich amb ‘Kristall Bohème (excavació sur) i l’artesania del vidre.

En roda de premsa, han explicat que el Trapezi mostrarà “noves maneres de fer circ” sempre mostrant un “equilibri” entre aquelles tècniques més històriques i les més modernes.

Amb un pressupost d’uns 520.000 euros, sense comptar l’ús dels serveis municipals de Reus, han explicat que mantindran els preus de les entrades d’alguns espectacles “molt populars” d’entre 2 i 8 euros.

L’organització ha explicat que farà el possible perquè el festival es pugui desenvolupar amb les mínimes restriccions per la covid-19. Han indicat que adoptaran les mesures vigents del moment i que, si no n’hi ha, no hi haurà restriccions d’aforaments.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: