Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Quan un forn de pa esdevé una teràpia integral

El Teatre Auditori del Morell va ser l'escenari de la comèdia 'Una teràpia integral', protagonitzada per Abel Folk, Andrea Ros, Roger Coma i Àngels Gonyalons

D'esquerra a dreta, Roger Coma, Àngels Gonyalons, Andrea Ros i Abel Folk, aquest dissabte, a l'escenari del Teatre Auditori del Morell D'esquerra a dreta, Roger Coma, Àngels Gonyalons, Andrea Ros i Abel Folk, aquest dissabte, a l'escenari del Teatre Auditori del Morell IMATGES: M.ÀNGELS BLADÉ
Espectacles Josep Cartanyà
Diumenge, 13 Març 2022 11:18

Les butaques del Teate Auditori del Morell es van omplir aquest dissabte al vespre per gaudir de 'Una teràpia integral', una comèdia protagonitzada per Abel Folk, -que encarna el paper de "forner coach" o "forner psicòleg" Toni Roca-, Roger Coma (Bruno), Àngels Gonyalons (Neus) i Andrea Ros (Laura), que interpreten els tres alumnes que s'apunten a un curs intensiu de quatre setmanes per aprendre a fer pa "o alguna cosa més".

                                                          Roger Coma, Àngels Gonyalons i Andrea Ros, ahir, al Teatre Auditori: 

Una Teràpia integral Coma Gonyalons i Ros

"El pa som nosaltres"

La història arrenca quan els tres alumnes arriben al forn disposats a aprendre el vell ofici de fer pa. El Bruno i la Laura no n'han fet mai de pa i la Neus és la única que pot aportar una mica d'experiència i de sentit a un curs com aquest. Quan enllesteixen les seves masses, apareix per la porta en Toni Roca, que comprova i descriu les masses fetes pels seus alumnes: "insegura i insípida (Laura), sense personalitat ni consistència (Bruno) i convencional (Neus)". El forner es mira als alumnes i diu: "El pa sou vosaltres".

A partir d'aquest moment, el "curs" agafa un gir inesperat per als seus alumnes. De fet, el nostre "forner coach" converteix el grup en una sola "tribu" on cadascú tindrà el repte de descobrir realment quin fracàs arrossega del passat per estar bé amb un mateix. 

Una Teràpia integral amasssar

En Toni aconsegueix que la Neus, -la més escèptica dels tres-, es desfugui tot fent la massa i descobreixi que necessita alliberar-se i trencar la relació amb el seu marit per ser ella mateixa: "Neus, amassa els teus sentiments", li diu Roca. En la fase de 'reflexió', en Bruno arriba a la conclusió que tota la seva vida ha estat la que ha volgut el seu pare. Tots dos cremen o "fornegen" els símbols dels seus records. La Neus posa a fornejar el mòbil que ha utilitzat per parlar amb el seu home i el Bruno crema una bossa plena de bitllets de l'herència del seu pare. 

La Laura és la única que es resisteix a cremar al forn les seves pastilles antipsicòtiques, que l'han acompanyat durant tota la vida. En Toni insisteix però la Laura l'acusa de frau i diu que s'ha apuntat al curs per desenmascar-lo, ja que els seus mètodes no van funcionar en el passat amb el seu germà. Però el Toni confessa que, si bé és possible que al seu germà no li anés bé, ha aconseguit que moltes persones es trobessin a elles mateixes amb "Una teràpia integral" a través del pa.

La comèdia va provocar moments de rialles, sàtira i reflexió entre el públic, que va acabar ovasionant els quatre actors i actrius. Una comèdia que posa en qüestió la necessitat de creure en alguna cosa.

                                                                            El públic va complir aquest dissabte el Teatre Auditori: 

Teatre Auditori del Morell públic

El Teatre Auditori del Morell tornarà a obrir les seves portes, el proper dissabte 19 de març, a les 20h, amb l'obra 'Bodas de sangre o el funeral que el poeta no tuvo'. Les entrades poden adquirir-se a la plataforma elmorell.koobin.cat 

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: