Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Música jueva i el periple d'un supervivent de l'holocaust, aquest diumenge al Teatre Tarragona

Els tarragonins Estació Klezmer presenten el seu espectacle en col·laboració amb el cor L’Ancora

Els tarragonins Estació Klezmer presenten aquest diumenge el seu espectacle en col·laboració amb el cor L'Ancora Els tarragonins Estació Klezmer presenten aquest diumenge el seu espectacle en col·laboració amb el cor L'Ancora ESTACIÓ KLEZMER
Espectacles Redacció Infocamp
Dissabte, 27 Novembre 2021 21:09

La formació tarragonina Estació Klezmer porta a l’escenari del Teatre Tarragona aquest diumenge el seu concert teatralitzat amb música jueva d’Europa de l’Est, tot combinant la cultura, la història i la gastronomia de l’Europa Oriental, en l’idioma original (jiddisch, polonès, hebreu).

Moshe, supervivent de l’Holocaust i natural de Tessalònica, evoca l’experiència personal i col·lectiva amb el llenguatge més universal; la música. L’inici de l’espectacle és un petit, però sentit homenatge als desaparegut actor Klezmer, Pau Gavaldà. La música arriba a través de la Katarzyna Krupka i el Pep Alcanyiz que la recullen de Polònia. L’autor del text és Francesc Valls-Calçada, i s’inspira en el contingut de l’entrevista que ell mateix va fer a Moshe Ha-Elion a Tel-Aviv.

En el transcurs de l’espectacle, els vocalistes interpreten alguna cançó sefardita i algun fragment operístic. En definitiva, una història plena de tendresa, amor, esperança i humor fins l’alliberament final, apoteòsic i alegre que celebra la vida.

La coral L'Àncora, convidat especial

En aquesta ocasió, la coral L’Ancora, fundada per Anselm Clavé l’any 1860 -una de les entitats més antigues de Tarragona-, participa amb alguns figurants i reforça la cançó “Hava Nagila” contribuint amb les seves veus a l’apoteosi final.

S’incorporen a la formació Josep Maria Tuset, en el paper de Moshe, que interpretava el desaparegut actor Pau Gavaldà; Dolça Alcanyís, en el paper de Rebeca.

Les fonts Klezmer

La selecció de les peces que integren el repertori s’ha fet a partir de les peces que Katarzyna Krupka i Pep Alcanyiz han recollit de la tradició viva actual a Polònia: cal esmentar el Teatr Węgajty (Olsztyn), Dom Tańca (Poznań) i molts altres músics.

Intèrprets

Katarzyna Krupka (clarinet, veu), Pep Alcanyiz (acordió diatònic), Pepe Gómez “Moluco” (saxòfon tenor), David Cuadrado (guitarra, timple), Vicenç Pascual (contrabaix), Júlia Fortuny (veu), Dolça Alcanyís (veu, actriu), Josep Maria Tuset (actor). Jandira Zamudio (ballarina). Cor Àncora, sota la direcció de Sílvia Virgili.

Autor del text i direcció: Francesc Valls-Calçada. Ajudant direcció: Mercè Rovira

L’espectacle forma part del cicle KM0 de la programació dels Teatres de Tarragona. La funció es podrà veure al Teatre Tarragona, aquest diumenge 28 de novembre a les 18 h. Les entrades estan a la venda a través de les taquilles del Teatre Tarragona així com a través del web entrades.tarragona.cat.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: