Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Les Decennals de Valls 2021+1 estrenaran 'El barri balla: dones'

L'espectacle serà la culminació d'una proposta de dansa comunitària que integra dones de diversos barris, d'entre 3 i 70 anys, sense formació prèvia

Imatge d'un assaig de ballarines participants en l'espectacle 'El barri balla: dones', aquest mati´, al centre Infinity de Valls Imatge d'un assaig de ballarines participants en l'espectacle 'El barri balla: dones', aquest mati´, al centre Infinity de Valls JOSEP CARTANYÀ
Espectacles Josep Cartanyà
Dimecres, 06 Octubre 2021 16:17

Les Festes Decennals de Valls 2021+1 presentaran el resultat final d'un intens procés creatiu de dansa comunitària dirigit per la ballarina i docent vallenca, Elisenda Nadal. L'espectacle 'El barri balla:dones' s'estrenarà el 31 de gener del 2022, al Convent del Carme, com la culminació d'un procés creatiu que aplega una quinzena de dones, d'entre 3 i 70 anys, de diversos barris i sense formació prèvia. 

La directora del projecte, Elisenda Nadal, ha explicat que es tracta d'una experiència innovadora que parteix dels desitjos i emocions de les dones de Valls a través d'improvisacions, coreografies pautades, on hi ha veu, cançó i música en directe. Nadal també ha posat en valor que el projecte "vol ser un homenatge a la meva padrina i a totes aquelles dones de Valls que van treballar, van estimar i van cuinar en una vida dedicada a la seva família, i que no van tenir l'oportunitat de fer el que volien". Per això 'El barri balla: dones' vol donar visibilitat a aquestes dones portant aquestes reivindicacions al llenguatge corporal i al moviment a través de la dansa.

A la roda de premsa se presentació hi ha assistit l'alcaldessa de Valls, Dolors Farré, que s'ha congratulat per una proposta "en la què hi participen dones dels barris de la ciutat de totes les edats". Un espectacle que està en plena sintonia amb "les Decennals de la represa i de la resistència", després de la pandèmia, ha afegit l'alcaldessa.

Per la seva banda, la delegada de la comissió participativa d'Espectacles Familiars de les Decennals, Dèlia Batet, ha recordat que aquest projecte va començar arran d'un taller de dansa creativa al Centre Cívic de Valls, el 2019. Batet també ha assenyalat que "aquest és un espectacle familiar -que no necessàriament ha de ser infantil- que va adreçat principalment als joves". 

Actualment, al centre de Dansa i Comèdia Musical Infinity de Valls, ja està assajant el grups de dones participants que té un perfil més professional. Més endavant s'hi incorporarà el segon grup de dones de més edat, que tot i les seves inquietuds artístiques, no provenen del món de la dansa. Precisament l'amfitriona de la presentació, Dúnia Grau del centre Infinity, s'ha mostrat satisfeta de col·laborar amb el projecte i ha agraït a Elisenda Nadal que porti al centre propostes pensades per a persones més adultes.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: