Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La sopa encara està calenta..., 30 anys després

Sopa de Cabra empetiteix el Camp de Mart en un concert on va repassar les cançons del disc en directe 'Ben Endins' (1991), que els va catapultar a l'èxit

Sopa de Cabra va actuar ahir per primera vegada al Teatre-Auditori del Camp de Mart de Tarragona Sopa de Cabra va actuar ahir per primera vegada al Teatre-Auditori del Camp de Mart de Tarragona IMATGES: M. ÀNGELS BLADÉ
Espectacles Josep Cartanyà
Dimarts, 17 Agost 2021 13:03

Ni versions, ni revisitacions, ni cap invent sobre els temes del passat. Aquesta no és la intenció de la gira 'Ben Endins, 30 anys', en què Sopa de Cabra recorda, -tal com eren-, les cançons d'aquest disc en directe que els va obrir les portes de l'èxit de la banda, l'any 1991. Una gira que va fer parada aquest dilluns al Teatre-Auditori del Camp de Mart, en el marc de la programació de Sant Magí i del Festival d'Estiu de Tarragona (FET). 

Amb la mateixa salutació de fa 30 anys -però amb un to de veu menys estripat-, Gerard Quintana donava la benvinguda al públic de Tarragona: "Bona nit malparits!", per donar pas als acords de 'Tot queda igual', 'Bloquejats' i 'Blujins Rock'. En un escenari presidit per la silueta de la clàssica cabra del grup, la banda gironina em va tenir poc per guanyar-se la confiança d'unes grades plenes de seguidors i seguidores amb mascaretes, que sabien perfectament el que anaven a veure.

Sopa de Cabra Camp de Mart

Tot i que el guió del concert era previsible, amb el repàs de la majoria de cançons del 'Ben Endins', després de 'Mai trobaràs' (amb resposta immediata dels cors del públic "....el teu príncep blau"), la banda gironina va interpretar 'No vull canviar de pell', una de les cançons que no sempre han inclòs en aquesta gira. Potser per això, es van fer sentir els primers crits corals de "Sopa de Cabra", que el grup va connectar amb un clàssic del segon disc 'La Roda (1990)', 'El carrer dels torrats'.

La primera vegada al Camp de Mart

"No havíem estat mai al Camp de Mart. Sempre està bé que sigui la primera vegada d'alguna cosa", va dir el cantant Gerard Quintana, abans de donar pas a 'No tinguis pressa'. Endollats com sempre, Sopa de Cabra va fer una revisitació -aquest cop sí- de 'L'Estació de França', a la que van seguir 'La balada de Dicky Deeming', 'Si et quedes amb mí' -dedicada a l'amor- i 'El Boig de la ciutat' en format acústic, i on el bateria Pep Bosch va baixar de l'escenari per reclamar les palmades del públic.

Sopa de Cabra Camp de Mart muralles

Gerard Quintana: "Avui tots som Kabul"

Trenta anys després, l'adaptació en català del 'Warrior' de Bob Marley, el 'Guerra' d'aquell 'Ben Endins', segueix tenint vigència avui en dia. Quintana es va posar a la pell dels homes, dones i infants que "salten des d'un avió per fugir del terror i de la por" -del règim dels talibans-: "Avui tots som Kabul", va afegir.

El cantant també va tenir un record per l'ex Sopa de Cabra, Joan Cardona "Ninyín" i pel seu germà Pau Cardona, que van fallir fa una vintena d'anys. Autors de 'El sexo', "una cançó d'amor explícit", com va presentar Quintana. Després de presentar tota la banda vindrien tres clàssics més, 'L'Empordà' (1988), 'Sota una estrella' i 'Podré tornar en tornar enrera' del 'Ben Endins'.

Sopa de Cabra FET 21 segona

El grup abandonava l'escenari del Camp de Mart - i també les cançons del 'Ben Endins'- per aparèixer després per delectar la seva gent amb cançons d'altres discos: 'Seguirem somniant', 'Farem que surti el sol' - del darrer disc 'L'última onada'-, 'El Far del sud' i 'Cercles'. 'Farem que surti el sol' va anar dedicada a Òscar Camps i a tot l'equip de l'ONG Open Arms, per fer "que surti el sol" a les persones refugiades que es troben desemparades a la Mediterrània.

Sopa de Cabra va tornar a marxar de l'escenari i, després dels nous clams del públic, va aparèixer per tancar el concert amb les dues últimes cançons, 'Si et va bé' - amb la que anys enrere començaven els directes- i 'Camins', que va posar el punt i final. 

Els membres de la banda s'aplegaven per acomiadar-se de Tarragona mentre sonava de fons la cançó interpretada per Ninyín 'El so de la llum', que també tancava el disc 'Ben Endins'.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: