Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Set vegades sí a Tarragona

Vanesa Martín va presentar el setè disc 'Siete veces sí' a la Tarraco Arena i va delectar al públic amb dues hores de concert

Vanesa Martín va presentar aquest dissabte el setè disc 'Siete veces sí', a la Tarraco Arena de Tarragona Vanesa Martín va presentar aquest dissabte el setè disc 'Siete veces sí', a la Tarraco Arena de Tarragona IMATGES: M.ÀNGELS BLADÉ
Espectacles Josep Cartanyà
Diumenge, 08 Agost 2021 11:47

Eren les 20:30h d'aquest dissabte 7 d'agost. El públic esperava impacient -i amb aplaudiments- l'aparició de Vanesa Martín a l'escenari de la Tarraco Arena. Uns minuts després, l'escenari s'il·luminava de forma elegant amb un número "7" de grans dimensions que presidiria l'escenografia durant tota la nit. I al seu costat, apareixia l'artista malaguenya cantant sola a capella la primera cançó 'No te puedo retener', que va encadenar amb 'Inventas', ja amb la resta del grup.

Vanesa Martín Tarraco Arena 1

Vanesa Martín presentava al Tarragona Music Festival 'Siete veces sí', el seu setè disc un "casual" 7 d'agost. Un treball que compta amb 12 temes que van des de les balades més emocionants fins a les cançons més rítmiques. Abans de 'Llueven las luces', una de les noves, l'artista saludava al públic i dedicava la cançó a "la cultura en viu i a les ganes de música" en època de pandèmia. A continuació, Vanesa agafava la seva guitarra, amb la que es va afegir a la banda per interpretar 'De tus ojos' i 'Complicidad'.

Vanesa Martín Tarraco Arena 2

Les sis portes de la vida

Amb ganes d'expressar sensacions, l'artista andalusa va explicar com va néixer 'Seis puertas', una de les cançons del nou disc. Va ser durant un somni -o més aviat un malson- "en què jo corria per un passadís i anava perdent les sabates, la roba, i la pròpia identitat,... I apareixo en una plaça com aquesta on s'obrien diverses portes per retrobar-me amb la meva vida, però cap m'hi portava, fins que em vaig despertar...." Després de 'Seis puertas', Vanesa Martín s'enfrontava amb 'Despedida y cierre', un altre dels temes que demostra la qualitat de les lletres del setè disc.

I parlant d'històries personals, l'artista malaguenya va confessar -amb ironia i bon humor- com va utilitzar 'Adiós de Mayo' per trencar amb una relació del passat. La nit continuaria després amb '9 días' i amb un seguit de cançons en un format més acústic, 'La Huella' -que Vanesa va cantar asseguda entre les guitarres de Joaquín i Omar-, 'Inmune', acompanyada només del cello d'Alba Haro i 'Descubrí', una cançó amb una textura especial amb la que la cantant andalusa va recordar que "les cançons neixen amb una guitarra o amb un piano; la cançó neix despullada i després la vestim".

Vanesa Martín Tarraco Arena 3

De la melodia al rock

Superat l'equador del concert, l'artista desapareixia de l'escenari de la Tarraco Arena i la seva banda al complert irrompia de forma elèctrica per interpretar 'La escalada', que va cantar el guitarrista Joaquín Calderón. Vanesa Martín tornava a l'escenari amb vestuari nou -lluint una samarreta amb la imatge de Madona- per donar-ho tot amb 'Todo cambia' i 'Llega el momento'.

El concert entrava a la seva fase més intesa i rítimca. L'artista va encadenar dos 'Medley', amb èxits d'anteriors discos. El primer, amb 'Hábito de ti', 'Sintiéndonos' i 'Frenar enero' , i el segon, amb 'Ni tú ni yo', 'Polvo de mariposas' i 'Arráncame'.

Com acostuma a passar, quan la comunió entre el públic i l'artista és total és quan arriba la part final. Vanesa va voler brodar aquest moment amb la cançó del nou disc 'Tú no tienes que cuidarme', amb la que va presentar els set músics de la banda i l'equip de so i llums; i un altre èxit, 'Caída libre'. 

Vanesa Martín grup Tarraco Arena 2021

Després arribarien els "bisos", 'Aún no te has ido' i 'Déjame a mí', amb la que l'artista va fer l'ullet a Tarragona reiventant la lletra de la cançó: "..Áún no te has ido y ya te echo de menos. Tarragona, no te vayas de mí,...". Vanesa Martín s'acomiadava del públic tot agraint la seva actitud: "Gràcies pel respecte, per aguantar asseguts a les cadires. Cuideu-vos molt!", mentre la gent responia aixecant-se de les seves cadires per cantar les darreres estrofes de '...Y vuelo', amb la que posaria punt i final al concert.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: