Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El prestigiós Quartet Gerhard tancarà aquest dijous el Cicle de Concerts a Centcelles 2021

Durant el concert s’estrenarà l’obra guanyadora del 1r Premi Centcelles de Composició Musical

Durant el concert del Quartet Gerhard, s’estrenarà l'obra guanyadora del 1r Premi Centcelles de Composició Musical Durant el concert del Quartet Gerhard, s’estrenarà l'obra guanyadora del 1r Premi Centcelles de Composició Musical CEDIDA
Espectacles Redacció Infocamp
Dimecres, 28 Juliol 2021 13:13

Aquest dijous 29 de juliol tindrà lloc la cloenda del Cicle de Concerts que s’ha realitzat al conjunt monumental de Centcelles durant el mes de juliol, amb el concert que oferirà el Quartet Gerhard. Es tracta d’una de les activitats prèvies a la Festa Major d’Estiu d’aquest any a Constantí. Després de l’aturada forçosa de l’estiu passat, l’Associació dels Amics de la Música de Constantí amb la col·laboració de l’Ajuntament de Constantí, Repsol i el MNAT han impulsat una nova edició d’aquest cicle que fusiona música i patrimoni i que ha constat de quatret concerts.

La formació protagonista del concert de cloenda, el Quartet Gerhard, és considerat un dels quartets amb més projecció a nivell europeu, i es distingeix per la seva remarcable sensibilitat pel so i per un respecte profund per la música com a un dels majors valors humans. Un dels al·licients d’aquest concert a Centcelles serà l’estrena, en primícia, de l’obra guanyadora del 1r Premi Centcelles de composició, 'Byobu', obra del director i compositor barceloní, Xavier Pagès-Corella.

Guanyadors de diversos premis nacionals i internacionals, el Quartet Gerhard ha participat a importants escenaris internacionals com la temporada de música de cambra. Des de la temporada 2018/19 són artistes residents al Palau de la Música de Barcelona. És destacable el seu compromís amb la música de nova creació, actuant a esdeveniments rellevants com el cicle del CNDM de Madrid (Espanya), Nuit de la Création a Aix-enProvence (França) i a l’Arnold Schoenberg Center de Viena (Àustria). Les seves interpretacions han estat retransmeses per Catalunya Música, RNE (Radio Nacional de España), NDR i SWR (Alemanya), i BBC (UK) i France Musique (França).

A nivell discogàfic cal destacar el seu àlbum Portrait (Seed Music 2016) - premi de la crítica al millor CD 2016 - i un llançament amb obres de Kurtag, Berg i Schumann sota la prestigiosa discogràfica Harmonia Mundi International.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: