Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Empatia, bon humor i Rock'n'roll

Èric Vinaixa comparteix amb el públic de Valls una nit especial en un dels últims concerts de la gira 'Llarga vida al Rock'n'roll'

Èric Vinaixa va actuar al Claustre del Convent del Carme de Valls, en la segona jornada del cicle 'EnVIU' Èric Vinaixa va actuar al Claustre del Convent del Carme de Valls, en la segona jornada del cicle 'EnVIU' IMATGES: M.ÀNGELS BLADÉ
Espectacles Josep Cartanyà
Dijous, 23 Juliol 2020 16:37

La gira 'Llarga vida al Rock'n'roll' d'Èric Vinaixa feia una de les seves últimes parades la nit de dimecres al Claustre del Convent del Carme de Valls, en el marc del cicle musical 'En VIU'. El polifacètic músic de Miravet es presentava aquest cop en format trio per oferir-nos un directe acústic carregat de bones vibracions, amb un repertori format per música pròpia i versions de clàssics que han marcat la seva carrera musical (The Rolling Stones, Prince, Queen, Dire Straits, Ray Charles, Leonard Cohen, Elvis Presley, etc...).

Vinaixa arribava al cicle 'En VIU' a les portes d'enllestir el que serà el seu quart disc en solitari. La nit va començar amb les reflexions proposades en el seu darrer treball 'Caos a mig camí', amb cançons com 'Ara', un cant a l'optimisme necessari en temps de coronavirus, o 'Laberint', que convida a prendre decisions difícils en plena maduresa. El músic de Miravet alternava les cançons del tercer disc amb altres de treballs anteriors, com la intimista 'Suplicada Reina', del segon disc 'Insinuacions'. 

Però si alguna cosa caracteritzen els concerts d'Èric Vinaixa és que situa cada cançó al lloc que li pertoca, enmig d'anècdotes i històries que molt pocs coneixen, fent del concert un espectacle únic que es va construint sol, amb la interacció del públic, sempre amb empatia i bon humor. I és que l'imaginari i la irionia del músic ebrenc no tenen límits i això fa que cada concert sigui diferent. I Valls no va ser l'excepció. L'Èric i els dos músics que l'acompanyaven, el virtuós Albert "Greenlight" Cariteu (guitarra) i el "Pinyu" Martí (bateria) - conegut entre una part del públic vallenc per donar classes a l'Escola Municipal de Música Robert Gerhard- van arrencar més d'un somriure entre els assistents. Al Convent, tots tres -explicava l'Èric- " recordem quan això era una escola i veníem a jugar a bàsquet...." o d'altres comentaris més "irreverents".

Fer volar la imaginació no costa res, o potser costa molt més del que sembla. Vinaixa va combinar cançons pròpies amb alguns clàssics que l'han marcat durant la seva vida o, fins i tot, quan el músic ebrenc encara no havia nascut. L'Èric s'imaginava -quan no existia- està al costat de Keith Richards dels Stones, Simon & Garfunkel o Ray Charles composant clàssics del rock que donarien la volta al món. Una manera original i divertida d'introduir èxits d'aquests o d'altres artistes com Prince, Bonnie Tyler, Queen o Dire Straits -amb un 'Sultans of Swing' brodat que fa ver lluir la guitarra d'Albert Cariteu.

Música, complicitat, mirades, rialles, comentaris,... Èric Vinaixa es plantava a la recta final del concert havent aconseguit el més difícil, posar-se el públic a la butxaca. Una connexió i un bon rotllo que van veure el seu punt àlgid en els bisos de l'artista, que per acabar deleitava al públic amb 'Ales amb sang' -cançó del primer disc que va popularitzar la sèrie 'Polseres Vermelles' (TV3),  'Aleluya' de Leonard Cohen, 'The sound of silence' de Simon & Garfunkel i 'Time to miss you', que també havia cantat l'actriu i cantant Mercè Martínez.

Una nit especial en què ni les mascaretes ni la distància per les mesures de seguretat de la Covid-19 no van impedir la comunió entre públic i músics. Cinc minuts abans de l'espectacle, una veu en off deia "la cultura cura". Cinc minuts després del concert, tothom sortia content amb la música com a medicina.

trio Èrik Vinaixa Valls EnVIU

'En VIU' entra a la seva recta final

El cicle musical 'En Viu' es completarà aquest dijous 23 de juliol, a les 22h, amb el concert de Cool Fiction i l'actuació de l'artista vallenca Mariona Escoda, acompanyada del pianista Andreu Dexeus, que presentarà 'En Veu Pròpia', demà divendres 24 de juliol, a la mateixa hora. Tots els concerts són gratuïts amb reserva anticipada d'invitacions a través del portal de ticketing Eventbrite.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: