Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Els Teatres de Valls van acollir prop de 44.000 espectadors l'any 2019

Els espectadors a la temporada estable d’espectacles augmenten en un 12,3%

L'espectacle més vist estat el musical Peter Pan, amb 2.374 assistents, repartits en 9 funcions L'espectacle més vist estat el musical Peter Pan, amb 2.374 assistents, repartits en 9 funcions M.ÀNGELS BLADÉ
Espectacles Redacció Infocamp
Dimarts, 10 Març 2020 07:49

Els Teatres de Valls van acollir l’any 2019 un total de 43.734 espectadors, dels quals 11.647 van ser dels espectacles inclosos dins la temporada estable i 32.087 a les activitats organitzades per 55 entitats i altres agents culturals i socials. Els teatres van obrir un total de 267 dies, dels quals 47 van ser actes inclosos dins els dos semestres de la programació estable i els 220 restants, dins el programa 'Valls, ciutat de cultura participativa'.

Els 11.647 espectadors de la programació estable als Teatres de Valls representen un increment de 1.273 persones, un 12,3% més que el 2019, amb una mitjana d’ocupació global del 76,07%. Els espectacles més vistos han estat el musical Peter Pan (2.374 assistents – repartits en 9 funcions), Els Pastorets de Valls (1.914 assistents- repartits en 7 funcions), Escape Room (819 assistents), El Llibertí (569 assistents), La tendresa (558 assistents) i El preu (552 assistents). També cal destacar la consolidació del segell 'Territori Creatiu Vallenc', protagonitzat pels creadors locals, que va oferir un total de 7 propostes.

espectacles més vistos Valls

D’altra banda, també s’ha reforçat la línia de suport a les entitats i altres agents culturals, artístics, socials i solidaris per fer ús dels equipaments escènics municipals respecte al 2018, tan en el nombre d’agents com d’activitats realitzades. Així, durant el 2019, es van beneficiar tres entitats més i els teatres van obrir 18 dies més.

L’any 2019 també es va tancar amb un augment significatiu dels Amics dels Teatres i del nombre d’abonaments. Pel que fa als Amics, es va aconseguir la xifra de 2.646, un 21,4% més que el 2018, mentre que el nombre d’abonaments venuts, sumant els dels espectacles per a adults i els familiars, va ser de 910, un 6,4% més que l’any anterior.

Línies socials

Un dels punts destacats ha estat la línia social de treball per facilitar l’accés als Teatres tant als col·lectius més vulnerables com al segment de públic jove. En un i altre cas, des del consistori s'han implementat entrades a preus simbòlics a través dels programes 'Apropa Cultura' i 'Promo 3', així com la 'Promo Jove 3 x 30 x 30' o la promoció especial per a persones majors de 65 anys.

Aquestes fórmules han permès que 395 usuaris hagin accedit als espectacles de la temporada professional 2019 amb condicions especials. 206 ho han fet a través d'acreditar alguna situació de vulnerabilitat certificada per entitats, centres socials o institucions competents; 58 en la seva condició de majors de 65 anys; mentre que 131 ho han fet per ser menors de 30 anys. Aquesta línia de treball ha permès que els Teatres de Valls estiguin adherits a una important xarxa inclusiva que uneix teatres, auditoris, festivals i museus amb les entitats del sector social per fer accessible la cultura.

Xarxa de Cultura i la regidoria de Cultura destaquen la importància de lluitar contra les anomenades barreres culturals invisibles i posar les màximes facilitats a totes les persones que, per circumstàncies de salut, personals o econòmiques, tinguin dificultats per assistir al teatre o a un concert. En aquest sentit, el programa 'Apropa Cultura' és un referent transversal de treball cultural i social i els Teatres de Valls han sumat a més altres iniciatives addicionals que permeten que els ciutadans en situació d’atur o joves puguin accedir-hi per tan sols 3 euros.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: