Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

'El Cant de la Sibil·la' es representarà aquest diumenge a Poblet

El Museu de la Vida Rural i el Monestir de Poblet organitzen una jornada que s'iniciarà a les 12h amb una conferència sobre el cant i que finalitzarà a les 18h amb la representació

El grup de polifonia tradicional Tornaveus serà l'encarregat d'interpretar el cant tradicional El grup de polifonia tradicional Tornaveus serà l'encarregat d'interpretar el cant tradicional TORNAVEUS
Espectacles Redacció Infocamp
Dissabte, 28 Desembre 2019 13:56

'El Cant de la Sibil·la' es representarà, aquest diumenge 29 de desembre, a l’interior de la basílica de Santa Maria de Poblet en el marc d’una jornada dedicada al cant tradicional dels dies de Nadal i les cançons de la vida rural, coorganitzada pel Museu de la Vida Rural de l'Espluga i el Monestir de Poblet.

La jornada s'iniciarà a les 12h amb la conferència 'El cant de la Sibil·la i les nostres tonades nadalenques', que anirà a càrrec del musicòleg i director del Museu de la Música, Jaume Ayats. La xerrada explicarà el per què d'algunes de les lletres del repertori de Nadal català i abordarà la tradició i l'origen del Cant de la Sibil·la.

El grup de polifonia tradicional Tornaveus serà l'encarregat d'interpretar el cant tradicional, si bé abans explicaran el treball de recerca que han fet. La interpretació d'El Cant de la Sibil·la serà, a les 18h, a l’església de Santa Maria.

L'origen

'El Cant de la Sibil·la' és un cant que versa sobre el judici final i del naixement de Jesús, posats en boca de la sibil·la Eritrea. Es va prohibir durant el Concili de Trento, però a Mallorca i a l’Alguer es van continuar representant. El segle passat es va recuperar aquesta tradició a la basílica de Santa Maria del Mar, a Barcelona, i més recentment, el 2013, a la Catedral de Tarragona. Tres anys abans, el 2010, aquest cant va ser inclòs a la llista representativa del Patrimoni Immaterial de la Humanitat de la UNESCO.

L’accés a la representació és gratuït però es necessita reserva prèvia enviant un correu a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: