Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Del Senegal al Camp de Tarragona, música sense fronteres a l’Auditori Josep Malapeira de Vila-seca

El músic senegalès Birame Mbenge actuarà aquest dimecres 4 de desembre, a les 20h, amb un grup de músics del territori

El compositor, cantant i guitarrista senegalès, Birame Mbenge, lidera el projecte musical i social 'Sin Fronteras' El compositor, cantant i guitarrista senegalès, Birame Mbenge, lidera el projecte musical i social 'Sin Fronteras' CEDIDA
Espectacles Redacció Infocamp
Dimarts, 03 Desembre 2019 20:39

El compositor, cantant i guitarrista senegalès Birame Mbenge, que va arribar al nostre país fa 20 anys i resideix actualment a Vila-seca, presenta el seu nou projecte musical, 'Sin fronteras', en el qual barreja els ritmes africans amb tocs mediterranis i de l’Est d’Europa i especialment el flamenc. Per enregistrar el seu primer disc ‘Music fusion compilation’ amb aquest projecte, Mbenge s’ha rodejat d’una banda integrada per alguns dels millors músics de flamenc, jazz i world music de les nostre contrades com ara el guitarrista d’origen ucraïnès George Olshanetsky, el baixita reusenc Ramon Teixidó, el pianista riudomenc Marc Torres o el percussionista Luis Chacón.

'Sin fronteras' presenta, aquest dimecres 4 de desembre, a les 20h, el seu projecte a l’Auditori Josep Malapaira (a tocar de l’Auditori Josep Carreras) de Vila-seca, amb entrada gratuïta. En aquesta ocasió, al concert també hi col·laborarà el contrabaixista i cantant cubà Luis Cojal i diverses ballarines africanes oferint dansa tradicional. Al disc de Birame Mbengue, un projecte en el qual hi ha treballat durant 2 anys, ha aconseguit la participació d’una dotzena d’instrumentistes bàsicament tocant instruments tradicionals africans com son el quanun, la kora, l’ngoni i diverses percussions. A les veus hi destaca la presència de diversos cantants africans i la col·laboració de Pepe Jiménez i Xavier Moreno que interpreten dues cançons a duo amb l’artista senegalès, el violí de Xavier Macaya o la trompeta de Xavi de la Salud, entre d’altres.

Birame Mbengue, molt content del resultat d’un disc enregistrat als Estudis EQ de Vila-seca amb les mescles de Xavier Moreno i la posterior masterització a Sonido XXI a Esparza de Galar (Navarra), assegura que “aquest és un projecte que busca la unió de les persones per damunt de les nacionalitats, els horitzons de cadascú i les diverses sensibilitats. Per això tenim ritmes i melodies de Senegal, de Malí, de Camerún, de Rússia, de Turquia o el flamenc nascut a l’Estat espanyol’, explica poques hores del debut d’un grup amb qui espera poder tocar per Europa i Àfrica perquè “es tracta d’una música d’arrel tradicional però ben actual”.

De fet, el projecte de 'Sin Fronteras' també té l’objectiu d’establir una estructura de producció i promoció musical que permeti l’organització de d’intercanvis entre músics de l’Estat espanyol i Senegal i de la resta del món, part dels beneficis dels quals es lliurarien a diversos projectes de desenvolupament a l’Àfrica.

La vessant social de 'Sin Fronteras'

'Sin Fronteras' es planteja com un projecte que va més enllà de l’estrictament musical ja que també té l’objectiu de recolzar i acompanyar als nens del carrer, lliurar medicament a hospitals i material escolar als països africans per millorar les seves condicions i evitar així la immigració cap a Europa sense cap tipus de condició i amb tots els riscos que comporta. El concert de Vila-seca serà una primer contacte per assolir aquests objectius.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: