Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Anarquia científica a Tarragona

Aviador Dro omple la Sala Zero en la gira del seu 40è aniversari en una nit de música electrònica, cyberpunk i crítiques "robòtiques" al sistema i a la classe política

Aviador Dro va començar el concert amb una primera part analògica, utilitzant els instruments d'inicis dels anys 80 Aviador Dro va començar el concert amb una primera part analògica, utilitzant els instruments d'inicis dels anys 80 JOSEP CARTANYÀ
Espectacles Josep Cartanyà
Diumenge, 06 Octubre 2019 12:16

La històrica banda de música electrònica Aviador Dro aterrava la nit de dissabte a la Sala Zero de Tarragona en la gira del seu 40è aniversari. Una sala tarragonina plena de seguidors veterans i joves, cyber punks i fans del tecno rebia el grup madrileny per gaudir d'una nit on no hi van faltar cap dels elements que identifiquen l"Anarquía científica' que ha marcat la música, les lletres i l'estètica d'Aviador Dro durant aquests anys.

Biovac N (Servando Carballar), Arcoiris (Marta Cervera), Genocider F15 (Mario Gil), ATAT (Ismael Contreras) i CTA 102 (Alejandro Sacristán) sortien a l'escenari de la Zero amb vestits antiradiació de color blanc nuclear que van servir de look per a la primera part "analògica" del concert. Les primeres cançons, com 'La chica de plexiglás' -primer single del grup-, 'Rosemary' , 'Obesión', 'Laser' o el clàssic 'Nuclear sí', es van tocar com abans, amb teclats Roland i la resta de tecnologia d'inicis dels anys 80. Amb 'Nuclear sí', els membres del grup van allargar el tema per fer una transició cap a la sonoritat actual i van aprofitar per treure's la indumentària antiradioactiva i quedar-se vestits de negre amb armilles de color taronja amb el lema 'Anarquía científica' a l'esquena. 

                 CTA 102 il·luminant el públic de la sala amb el raig làser (J.C.): 

Sacristán làser Aviador Dro

La sintonia entre el públic i el grup va ser total durant la nit. El paper d'Alejandro Sacristán dalt de l'escenari va ser clau perquè la connexió amb la gent fos un èxit. Repartint  durant la nit panflets, banderoles, espirals -a 'Programa en espiral'-, beuratges a 'Vivir para morir' o il·luminant amb un làser, a 'Laser'. En el concert d'ahir no hi van faltar altres èxits com 'Selector de frecuencias', 'Himno aéreo', 'Vortex', 'La ciudad en movimiento', 'Amor industrial' -amb potents bases- o 'La televisión es nutritiva', que Carballar va dedicar amb ironia a la qualitat dels programes de la petita pantalla. 

40 anys d'Aviador Dro i també 40 anys d''Alien', pel·lícula a la que Servando Carballar li va dedicar les notes de 'El Intruso'. No tot van ser temes dels primers discos. 'Yo, Cyborg' i 'Radiante' van ser exemples de cançons dels últims 20 anys que van connectar molt bé amb el públic. Biovac N va aprofitar 'Radiante' per referirse a la classe política: "La sort que teniu a Tarragona és que esteu lluny dels polítics de la Comunitat de Madrid....", va sentenciar Carballar amb un somriure.

Servando Carballar (Biovac N), amb la bandera 'Anarquía científica' al fons (J.C.): 

Servando Carballar bandera

Després d'aconseguir convertir la Sala Zero en una nau més pròpia de l'imaginari Mazinger Z, arribava el clímax del concert amb 'Trance', i amb tothom cantant "En trance tu y yo, en trance los dos,...", una peça que va servir per arribar al final amb una barreja d'èxtasi musical, espacial i robòtic. Els components de la nau d'Aviador Dor marxaven per tornar en pocs minuts per obsequiar als seus fans amb els últims bisos d'una nit que van tancar amb 'Godzilla', amb Sacristán disfressat de llangardaix gegant i amb Carballar apropant el micròfon a la gent del públic perquè fessin els seus crits de terror.

               Sacristán, disfressat de Godzilla, amb Servando Carballar (J.C.): 

Servando Carballar Godzilla

I així acabava una nit espacial plena de nostàlgia, música, revolució tecno i, sobretot, de bones vibracions.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: