Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El Festival Accents 2019 convida per primer cop grups en eusquera

Actuaran artises com Joan Dausà, Maria Rodés, El Petit de Cal Eril, Anna Roig & Àlex Cassanyes, Sílvia Comes i Joan Isaac o Espaldamaceta / Reus, Cambrils, Riudoms, Mont-roig i Alcover són els escenaris del festival

Joan Dausà serà un dels noms propis del Festival Accents 2019 Joan Dausà serà un dels noms propis del Festival Accents 2019 ARXIU / INFOCAMP
Espectacles Redacció Infocamp
Dijous, 03 Octubre 2019 07:45

Aquest dissabte 5 d’octubre començarà la sisena edició del Festival Accents, un projecte d’Empenta Cultural, amb la col·laboració de l’Institut Municipal Reus Cultura de l’Ajuntament de Reus, que oferirà durant dos mesos i mig –del 5 d’octubre al 20 de desembre- una vintena d’actuacions a la ciutat de Reus, que és la seu principal del fe stival, i també a quatre poblacions del Camp de Tarragona, Cambrils, Riudoms, Mont-roig del Camp i Alcover.

La programació d’enguany, dirigida de nou pel periodista i programador Isaac Albesa, ofereix noms d’arreu dels Països Catalas com Joan Dausà, Maria Rodés, el Petit de Cal Eril, Anna Roig & Àlex Cassanyes, el duet Sílvia Comes i Joan Isaac o Espaldamaceta.

La major part de les actuacions de l’Accents són de pagament, però també hi haurà concerts gratuïts com el cas de Magalí Sare, Filferro, Namina, Martínez o Susannes.

Novetats: Circuit Folc i música en eusquera

Una de les novetats d’enguany és que l’Accents se suma també al Circuit Folc oferint tres concerts d’artistes d’aquesta programació: Arrels de Gràcia, Menut i Anna Ferrer.

L’altra novetat de l’edició 2019 és el reconeixement que des de l’Accents es vol fer a la cançó en eusquera amb tres noms procedents del País Basc: Jabier Muguruza, Anari i Mice.

Completen la programació de l’Accents les actuacions de Formiga & Cigale que oferirà l’estrena absoluta d’un nou espectacle amb les seves cançons però acompanyades per la Cobla Ciutat de Tarragona i també la presentació del nou disc dels valencians Verdcel, que està a punt de sortir.

El Festival Accents també ha volgut sumar sinèrgies amb altres propostes del territori, en concret amb el concurs Portautors de Tarragona i per això la guanyadora d’aquest certamen actua a l’Accents com a premi, en aquest ocasió la cantautora vallenca Susannes.

Al mateix temps l’Accents 2019 col·labora amb el Vermusic de Vermut Miró presentant de forma conjunta l’espectacle d’homenatge a la chanson francesa ‘La Tendresse’, d’Anna Roig i Àlex Cassanyes Big Band al Teatre Fortuny, un espai que també acollirà el divendres 20 de desembre la gira de comiat del darrer disc de Joan Dausà abans de tancar-se a l’estudi durant el 2021 per preparar el nou disc. Com a homenatge, aquest Accents també presentarà el treball de Sílvia Comes i Joan Isaac que han traduït les cançons de Sílvio Rodríguez, un dels cantautors més emblemàtics de Sud-Amèrica i que a Reus es podran escoltar en català a través de la veu d’aquests dos grans de la cançó d’autor.

Presentació de l'Accents 2019 a càrrec dels programadors, amb la presència d'artites com el cantautor Joan Isaac -al centre de la imatge-: 

Presentació Accents 2019

En total, es tracta d’una programació de 19 grups i artistes que es podran escoltar a Reus, als teatres Fortuny, Bartrina, Bravium i Jardins Casa Rull; al Convent de les Arts d’Alcover, al Centre Cultural Església Vella de Mont-roig del Camp; al Teatre-Auditori Casal Riudomenc i a la Cripta de l’Ermita de Cambrils.

El Festival Accents és un projecte d’Empenta Cultural que compta amb el suport dels Ajuntaments de Reus, Riudoms, Cambrils, Alcover i Mont-roig del Camp; la Diputació de Tarragona, el departament de Cultura de la Generalitat i el patrocini de Vermut Miró i la DO Catalunya.

Totes les entrades ja estan a la venda. Per a més informació, els interessats poden adreçar-se a l’espai web www.festivalaccents.cat.

La programació del festival

ACCENTS EN EUSQUERA

Jabier Muguruza
Teatre Bartrina. Dissabte 2 novembre. 21.00h

Anari
Teatre Bravium. Dissabte 23 de novembre. 21.00h

Mice
Jardins Casa Rull. Dissabte 5 octubre. 13.00h.

CONCERTS A REUS

Anna Roig & Àlex Casanyes Big Band Project: ‘La Tendresse - Hommage aux belles chansons’
Dissabte 16 de novembre 21.00h

Joan Dausà: Gira comiat ‘Ara som gegants’
Divendres 20 de desembre 21.00h

Sílvia Comas i Joan Isaac: ‘Cita amb àngels. Homenatge a Silvio Rodríguez’
Diumenge 27 octubre, 18.00

CONCERTS A CAMBRILS

Maria Rodés presenta ‘Eclíptica’
Cripta de l’Ermita.
Diumenge, 20 d’octubre a les 19.30 h.

Verdcel presenta ‘Bifocal’
Cripta de l’Ermita.
Diumenge, 24 de novembre a les 19.30 h

Menut + Tast de vins DO Cat
Divendres 8 de novembre. 20.30h. Sala Àmbits del Centre Cultural de Cambrils

Arrels de Gràcia: ‘Remena nena'
Dissabte 26 octubre. 21.00h Teatre Sant Pere Cambrils

CONCERT A RIUDOMS

El Petit de Cal Eril presenta ‘Energia Fosca’
Dissabte 30 novembre / 20.00h

CONCERTS A MONT-ROIG DEL CAMP

Filferro
Dissabte 19 octubre / 21.00h
Centre Cultural Església Vella. Entrada gratuïta

Magalí Saré
Diumenge 3 novembre. 19.30h
Centre Cultural Església Vella. Entrada gratuïta

CONCERTS A ALCOVER

Espaldamaceta presenta ‘Millor que mai’
Diumenge 1 de desembre / 19.30h
Convent de les Arts.

Formiga and Cigale (feat) Cobla La Principal de Tarragona (Estrena espectacle)
Diumenge 10 de novembre. 19.30h Convent de les Arts.

CONCERTS AL JARDí DE LA CASA RULL DE REUS

Concerts gratuïts 13.00h

5 OCT. Mice. Euskadi

12 OCT. Susannes. Alt Camp.

19 OCT. Martínez. BCN

26 OCT. Namina. Moianès

2 NOV. Anna Ferrer. Menorca

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: