Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La Sala Trono doblarà per primer cop les funcions per dia durant la temporada 2019-2020

Es podran veure les estrenes de ‘Kintsugi’, la producció pròpia de la Sala Trono ‘Una altra nit’ ; ‘Pedro y el Capitán’; ‘Mixtura 2.0’ i la preestrena d’‘Infanticida’

Els representants de les companyies participants en la nova temporada han presentat les seves obres Els representants de les companyies participants en la nova temporada han presentat les seves obres ALBA SANCHA
Espectacles Alba Sancha
Dimarts, 03 Setembre 2019 14:52

La Sala Trono de Tarragona enceta una nova temporada i ho fa amb novetats, més enllà de la programació. Per primera vegada, la sala tarragonina doblarà les funcions durant un mateix dia, de manera que, alguns dies, es podran veure dues obres diferents, en comptes de només una. Aquesta nova estratègia es traduirà en un increment considerable de les localitats disponibles, arribant a oferir “més localitats que mai”, com ha detallat el cap de producció de la Sala Trono, Eloi Isern. Durant la temporada 2019-2020, de setembre a gener, la Trono acollirà un total de 16 obres de 14 companyies diferents, de les quals, set són tarragonines. A més, tres d’aquestes obres s’estrenaran a la sala tarragonina: ‘Kintsugi’, de la Cia. La Herrería; la producció pròpia de la Sala Trono ‘Una altra nit’; ‘Pedro y el Capitán’, de la Cia. Teatro de Cerca i el Col·lectiu de Teatre Necessari Trono Villegas; ‘Mixtura 2.0’, de la Cia. Zona Zàlata i la preestrena d’‘Infanticida’ de Marlia Produccions.

Més funcions i, en definitiva, més localitats. Aquesta és una de les novetats que incorpora la Sala Trono de Tarragona de cara a la seva nova temporada 2019-2020, de manera que s’oferirà una “programació doble”, com ho ha definit Isern. Es tracta d’una forma d’incrementar l’oferta de localitats a la sala tarragonina, després d’un 2019 d’èxits, segons ha explicat el cap de producció, amb les produccions pròpies de la Trono i amb un bon manteniment de les xifres d’ocupació durant la temporada anterior. D’aquesta manera, alguns dels dies del calendari de la sala es podran veure dues obres diferents i no només una, com s’havia fet fins ara. D’aquesta manera, s’incorporen més dies de funcions i, per tant, s’incrementarà també l’oferta de localitats. De moment “és un experiment”, com ha dit Isern, que esperen que “surti bé” i se li pugui donar així continuïtat.

Respecte a la programació de la nova temporada, aquesta es distingeix per un gran protagonisme de companyies de la ciutat, amb l’objectiu que caracteritza la sala tarragonina per promocionar el talent local. Del total de 16 espectacles que es podran veure de setembre de 2019 a gener de 2020, estaran involucrades 14 companyies, de les quals set són tarragonines. A més, la Sala Trono també tindrà el privilegi d’acollir l’estrena d’alguns d’aquests espectacles: ‘Kintsugi’, de la Cia. La Herrería; la producció pròpia de la Sala Trono ‘Una altra nit’; ‘Pedro y el Capitán’, de la Cia. Teatro de Cerca i el Col·lectiu de Teatre Necessari Trono Villegas; ‘Mixtura 2.0’, de la Cia. Zona Zàlata i la preestrena d’‘Infanticida’, de Marlia Produccions.

Els representants de moltes de les companyies que participaran en la temporada 2019-2020 de la Sala Trono. ALBA SANCHA 

Sala trono temporada 19 20 2

Setembre i octubre, mesos d’estrenes

La temporada 2019-2020 s’iniciarà el pròxim 19 de setembre, amb ‘Les coses excepcionals’, de la Cia. Sixto Paz en coproducció amb El Terrat. Aquest espectacle es podrà veure també els dies 20, 21, 22 i 23, sempre a les 20:30 h. En aquests primers dies de la temporada, ja es podrà gaudir de la “doble programació”, ja que els dies 20, 21, 22 i 23 també es podrà veure ‘Kintsugi’, de la Cia. La Herrería, un espectacle musical que mostrarà la ‘Dansa Cor’, amb el bailaor Jesús Blanco i el músic Gerard Marsal. Ja el mes d’octubre, els dies 4, 5 i 6 d’octubre, tindrà lloc una altra estrena amb la nova producció pròpia de la Trono ‘Una altra nit’, amb Pau Ferran i Bàrbara Roig. Es tracta, en aquest cas, de “lo nostre”, com ho defineix el seu director, Pau Ferran, d’allò que comparteixen les persones, que les defineix i les seves anècdotes. Més tard, de l’11 al 13 d’octubre s’estrenarà també a la sala tarragonina ‘Pedro y el Capitán’, de la Cia. Teatro de Cerca i el Col·lectiu de Teatre Necessari Trono Villegas, una obra de Mario Benedetti adaptada a la contemporaneïtat en què es qüestiona si hi ha “bons i dolents”. El mes d’octubre finalitzarà amb la darrera estrena de la temporada, del 18 al 20 d’octubre, amb l’obra ‘Mixtura 2.0’, de la Cia. Zona Zalàta, que mostra les contradiccions de la societat a través d’un “joc molt corporal”, com ha explicat el seu director, Joan Pascual.

Al novembre, molta màgia

El mes de novembre s’estrenarà amb un ‘Espectacle de km 0’, de nou amb la Cia. La Herrería al capdavant, que presentarà ‘Paseo flamenco’, un espectacle de dansa en què es realitza, precisament “un passeig pels diferents pals del flamenc”, com ho ha catalogat el bailaor Jesús Blanco. Però, novembre serà també el mes de la màgia, amb el Festival Teatre Màgic, que portarà a la ciutat, entre el 8 i el 10 de novembre, els espectacles ‘Impacto’, amb el mag argentí distingit com el millor mundialment, Henry Evans; ‘The Magic Showman’, de la mà del Mago Marin, que mostrarà la part més divertida i actual de la màgia i ‘En tu mente’, un espectacle de mentalisme, amb un dels millors en aquest camp, Luis Pardo. Del 15 al 17 de novembre, es podrà veure ‘Indigestión’, de la Cia. Albur Teatro, una obra protagonitzada per Paloma Arza i Julio Alonso que ja va passar per la Trono durant la temporada anterior, però que gràcies al seu èxit tornarà per delectar els espectadors que no la van poder veure abans. El mes de novembre tancarà els seus dies teatrals a la Sala Trono amb ‘Ansia’, de la Cia. La Salamandra, dirigida per Loredana Volpe. Es tracta d’una obra salvatge en què intervenen quatre veus que s’escolten i s’acusen i es qüestionen les relacions humanes i com aquestes s’han de prendre amb la distància necessària perquè no siguin tremendament doloroses, tal com ha explicat la seva directora.

El Cap d’any a la Sala Trono

L’obra ‘Acorar’, de la Cia. Produccions de ferro, serà una de les protagonistes del mes de desembre. Es podrà veure els dies 13, 14 i 15, sota la direcció de Rafel Duran i amb la interpretació de Toni Gomila. L’altra protagonista serà ‘Les variacions de Bilderberg’, a més, amb una edició molt especial de cap d’any i és que els més agosarats podran gaudir del final de l’any al teatre amb aquest espectacle que començarà a les 22:30 h.

Gener s’encetarà després de les festes de Nadal, el 10 de gener, amb ‘Pensem (pausa) a la merda’, de la Cia. Jeloudoli, que també es podrà veure els dies 11 i 12, un espectacle que “neix de la necessitat de retrobar un teatre proper, poètic, arriscat i amb mala llet”, segons ha detallat el seu director, Manel Dueso. Els dies 17, 18 i 19 de gener tindrà lloc la preestrena d’‘Infanticida’, de Marlia Produccions. És una obra de Víctor Català que, tot i que s’ha intentat no modificar el text, serà “cantada”, com ha explicat la seva intèrpret Clara Peya, i serà precisament amb la música on s’introduirà la contemporaneïtat, ja que, a més d’un piano, també hi haurà acompanyament de música electrònica. ‘Els dies mentits’, de la Cia. Sala Flyhard, tancarà aquesta temporada de la Trono, els dies 24, 25 i 26 de gener, sota la direcció de Marta Aran i la interpretació de Lara Salvador.

El 40% de les funcions de la temporada 2018-2019 assoleixen el 100% d’ocupació

Per últim, la responsable de comunicació de la Sala Trono, Maria Bravo, també ha donat algunes dades de la temporada anterior, que ha aconseguit mantenir les xifres d’ocupació. Del setembre de 2018 al gener de 2019, es van realitzar un total de 82 funcions, de les quals 32 van exhaurir localitats, la qual cosa es tradueix en un 40% del total. Cal destacar també que en el còmput total de les 82 funcions s’ha aconseguit una ocupació del 77%, una xifra que mostra un bon manteniment des que es va inaugurar la nova sala al carrer d’Armanyà.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: