Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

×

Avís

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 636

Jaume Arnella mostra el seu bon ofici a Reus

El romancer ha actuat aquest dissabte a la sala Santa Llúcia, en un concert organitzat per l’associació Cultura i Solidaritat

Jaume Arnella i Ferran Martínez Jaume Arnella i Ferran Martínez REUSDIGITAL.CAT
Espectacles
Diumenge, 21 Juliol 2019 17:56

En el seu concert a Reus, Jaume Arnella ha demostrat, un cop més, la seva gran capacitat de transmetre històries al públic i fer passar una bona estona. És el que fa d'ençà molts anys, i, d’això, ja n’és un mestre. Arnella, acompanyat del gran acordionista Ferran Martínez, s’ha aturat aquest dissabte, a la sala Santa Llúcia de Reus, i ha ofert una mostra de cançons i romanços, de creació pròpia i d’altres autors, que posen de manifest la seva creativitat i el gran treball que ha fet en la descoberta d’expressions populars, que després ha arranjat.

‘La dama de Reus’ ha estat una de les seves primeres interpretacions i ho ha fet acompanyat d’il·lustracions per servir millor el romanço. Després, Jaume Arnella ha traslladat el cançoner per indrets com Cornudella de Montsant –on va viure uns anys-, la Granadella, Olot, Beget i Santa Eulàlia de Ronçana, i ha recordat Ovidi Montllor i Xesco Boix interpretant ‘La cançó de les balances’ i ‘El gripau blau’. També ha complagut al públic amb ‘Les rondes del vi’ i ‘Els macarrons’, dues peces populars del romancer barceloní, a més de treure bon profit de la cançó ‘Les nenes maques al dematí’ amb divertides adaptacions incloses i referències a la independència de Catalunya. El concert l’ha tancat amb ‘Bella Ciao’ i amb un romanço dedicat al Carrasclet. Un repertori, en el qual no han faltat tocs picarescos, crítica i reivindicacions, i que el mateix Arnella ho ha justificat dient que “la faràndula s’ha de posar al servei dels activistes”.

L’espectacle de Jaume Arnella és gran per la seva obra musical i la seva àmplia experiència, però també hi contribueixen aspectes que l’autor trasllada a l’escenari, com són el seu caràcter bonhomiós i planer, el seu sentit de l’humor i el gaudi que sent quan està pròxim al públic. Aspectes que li generen empatia i que en la seva nova visita a Reus no han faltat.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: