Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Bo això !!!

Lax'n'Busto i set veus més omplen el primer concert al Teatre Fortuny per presentar 'Polièdric' / El públic es retroba amb el cantant Pemi Fortuny i amb el seu "crit de guerra"

Pemi Fortuny es va retrobar amb el públic, uns anys després, per cantar noves i velles cançons de Lax'n'Busto Pemi Fortuny es va retrobar amb el públic, uns anys després, per cantar noves i velles cançons de Lax'n'Busto M.ÀNGELS BLADÉ
Espectacles Josep Cartanyà
Divendres, 24 Mai 2019 10:27

El Teatre Fortuny de Reus va ser l'escenari ahir del primer dels dos últims concerts de la mini gira de presentació de 'Polièdrics' de Lax'n'Busto. Va ser una nit especial, com també ho serà la d'aquest divendres. Era una ocasió única per reunir en un mateix escenari als set artistes -les set veus- que han interpretat les cançons del darrer disc del grup vendrellenc. També era el concert en què el primer cantant dels Lax, Pemi Fortuny, es retrobava amb el seu públic, una dotzena d'anys després de deixar la banda. I també era especial per ser el primer cop -en 30 anys - que Lax'n'Busto trepitjava el Teatre Fortuny, segurament un dels pocs grans escenaris de Catalunya que els faltava estrenar.

Passaven escassos minuts de les 9 de la nit quan Lax'n'Busto apareixia a l'escenari amb Pemi Fortuny per interpretar 'Si no ho fas tu', el primer senzill del 'Polièdric', la presència del qual no passaria gens desapercebuda durant tota la nit. A partir d'aquest moment van anar apareixent els diferents cantants del disc -Pol Fuentes -ex Rosa Luxemburg-, Ernest Armengol, Nerea Bassart, Ramon Mirabet, Miquel Abras i David Ros. Els artistes van posar veu a uns temes fidels a una sonoritat d'aires més pop in crescendo, que caracteritzen 'Polièdric': 'El pitjor', 'Foc', 'Anestèsia', 'No ets d'aquest món', 'No dubtis' o 'Quan em diguis que m'estimes', aquesta més rockera, interpretada per Bassart.

                                  Pol Fuentes amb Pemi Rovirosa (M.A.B.): 

Pol Fuentes i Pemi Rovirosa

Fidels al concepte coral del 'Polièdric', els mateixos protagonistes van combinar les cançons del nou disc amb la intepretació de clàssics de la banda com 'Júlia', a càrrec d'Armengol, una exquisida 'Amb tu' per Ramon Mirabet, o 'No vaig triar', amb la veu de Pol Fuentes. A l'hora de presentar-la, Fuentes va recordar que fa deu anys ell dirigia la filmació en DVD del concert en directe de Lax'n'Busto 'A l'Apolo' i que, deu anys després, "em trobo aquí cantant amb ells a l'escenari del Fortuny una de les cançons que em recorden una d'aquelles històries personals".

              Lax'n'busto amb el cantant Ernest Armengol (M.A.B.): 

LaxnBusto Ernest Armengol

Una de les incògnites de la nit era saber qui s'atreviria a posar veu als èxits de la darrera etapa del grup amb Salva Racero (2006-2016), el cantant que va preferir no participar en el projecte 'Polièdric' per dedicar-se de ple en la seva aventura en solitari amb el disc 'Vaig' (2019). Doncs qui va desafiar millor el repte va ser en Miquel Abras, que va portar al seu terreny d'una manera fantàstica la balada 'No és massa tard'. Després vindrien l'altra gran balada dels últims temps 'Què boig el món', que va defensar bé David Ros, i 'Tornarem', en la que Nerea Bassart es va ajudar del mateix públic per compartir un dels molts moments màgics de la nit.

         Miquel Abras va posar veu a 'No és massa tard' (M.A.B.): 

Miquel Abras i Jimmy Piñol

Pemi Fortuny es retroba amb el públic

La gent tenia ganes de retrobar-se amb el primer cantant de la formació Pemi Fortuny (1986-2006). La veritat és que al Pemi li va costar ben poc de demostrar el perquè encara conserva aquella capacitat de connectar amb el públic. Va ser un dels més aplaudits de la nit i la seva veu va tornar a donar vida a clàssics com 'Mai diguis mai a un mai' -molt participada pel públic-, 'Trepitja fort' o les sempre emocionants 'Ara', 'Una altra vegada' i 'La meva terra és el mar'. A cada cançó no hi va faltar el detall d'anar a buscar la complicitat i les mirades dels seus companys ni tampoc el seu crit de guerra 'Bo això!!!', que el públic va agrair.

                    Pemi Fortuny, ahir, a l'escenari del Teatre Fortuny (M.A.B): 

Pemi Fortuny Reus

En la recta final del concert, com era d'esperar, el públic va aixecar-se de les seves butaques per gaudir amb les cançons de sempre interpretades per diverses veus: 'Més que la meva sang', per Armengol, 'Tinc fam de tu', a duo entre Fortuny i Bassart, 'T'estimo molt', amb el trio de veus de Fuentes, Ros i Bassart, i 'Miami Beach', en la que Armengol, Fuentes, Mirabet i Fortuny es van intercanviar les estrofes.

El grup del Vendrell desapareixia per moments de l'escenari i tornava uns instants després per deleitar al públic amb els bisos 'Les nits del Liceu' -que prenia tot el sentit del món en un lloc com el Teatre Fortuny-, 'La meva terra és el mar' i 'Llença't', l'èxit que tothom -públic i cantants- va corejar fins al final.

El quartet Pemi Rovirosa, Jesús Rovira, Cristian G. Montenegro i Jimmy Piñol s'acomiadava d'una nit màgica que, de ben segur, es repetirà aquest divendres en el segon concert al teatre reusenc i que posarà el punt i final a la gira especial del 'Polièdric'.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: