Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Montblanc tanca l'any de la Capital de la Sardana amb l'actuació de Roger Mas en un espectacle teatral

La ciutat de Perpinyà agafarà el relleu de la capitalitat el 16 de març

La sardana que s'ha ballat en l'acte de cloenda de l'any de la Capital de la Sardana a Montblanc La sardana que s'ha ballat en l'acte de cloenda de l'any de la Capital de la Sardana a Montblanc MAR ROVIRA / ACN
Espectacles Redacció Infocamp
Dissabte, 09 Març 2019 20:51

Montblanc ha tancat aquest dissabte al vespre l'any de la Capital de la Sardana amb un espectacle teatral en què Roger Mas ha interpretat, per primera vegada amb un orgue barroc, diverses peces de l'àlbum 'Roger Mas i la Cobla de Sant Jordi - Ciutat de Barcelona'. Mig miler de persones han assistit a l'acte de cloenda de la capitalitat, on s'ha reivindicat el significat i el paper de la sardana. L'alcalde montblanquí, Josep Andreu Domingo, ha subratllat que amb la cinquantena d'actes programats durant tot l'any, el municipi ha atret "molta" afluència de visitants i ha renovat el seu "compromís" sardanista. El 16 de març, Montblanc escenificarà el relleu de la Capital de la Sardana 2019 a la ciutat de Perpinyà.

Montblanc ha acomiadat l'any de la capitalitat amb una obra de teatre protagonitzada per dos actors de la companyia montblanquina Factoria Bram a l'església de Santa Maria. La peça teatral, dividida en quatres actes, ha lloat la sardana i ha tingut com a coprotagonista l'orgue barroc. Entre acte i acte, el cantautor Roger Mas ha pujat a l'escenari per interpretar cançons del disc 'Roger Mas i la Cobla de Sant Jordi-Ciutat de Barcelona'.

Tot seguit, el públic s'ha aixecat i ha ballat al voltant de l'escenari una sardana que ha culminat al crit de "Visca Catalunya". Aquest ha estat un dels moments més emotius de l'acte de cloenda, que ha donat pas a la projecció d'un vídeo que ha mostrat els esdeveniments més destacats organitzats durant l'any. L'acte ha acabat amb els parlaments de les autoritats, entre elles el batlle de Montblanc.

De fet, l'alcalde ha fet una primera valoració de l'any de la capitalitat —està previst un balanç definitiu el proper dilluns—, i ha assenyalat que la cinquantena d'actes programats han tingut una bona rebuda entre el públic, amb l'assistència de milers de persones. A tall d'exemple, Andreu ha destacat la ballada al voltant de la muralla de Montblanc on hi van participar més de 1.500 persones. "Hem tingut molta gent en tots els actes i ens hem adonat que el món de la sardana ha evolucionat i ha agafat aires de modernitat", ha expressat Andreu.

Montblanc és el sisè municipi que ostenta el títol de Capital de la Sardana. D'aquí a pocs dies, el pròxim 16 de març, la ciutat de Perpinyà n'agafarà el relleu.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: