Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

L'OCM presenta 'Carmina Burana' al Teatre Tarragona

L'Orquestra Simfònica Camera Musicae, la Coral de la URV i el Cor de la FCEC presentaran la famosa cantata divendres i dissabte, a les 21h

El Teatre Tarragona serà l'escenari de la famosa cantata 'Carmina Burana', que serà dirigida per Josep Caballé Domènech El Teatre Tarragona serà l'escenari de la famosa cantata 'Carmina Burana', que serà dirigida per Josep Caballé Domènech OCM
Espectacles Redacció Infocamp
Divendres, 18 Gener 2019 08:14

L'Orquestra Simfònica Camera Musicae (OCM), la Coral de la URV i el Cor de la FCEC presenten aquest divendres 18 de gener i dissabte 19, al Teatre Tarragona, la cantata 'Carmina Burana', que serà dirigida per Josep Caballé Domènech. En el repartiment, destaquen la soprano Sara Blanch, el contratenor Flavio Ferri-Benedetti i el baríton Toni Marsol. 

La cantata escènica més famosa de la música occidental es basa en 24 poemes medievals trobats l’any 1803 en un còdex datat entre els segles XII i XIII que estava guardat en un monestir benedictí alemany. Els textos expliquen tot el contrari del que devia ser la vida monacal, ja que representen un cant als plaers de la vida tals com menjar, beure, riure, estimar-se o gaudir de la natura o del joc, i no estan exempts de crítiques corrosives al clergat i als governants. A més, el contingut tampoc passa per alt la força del destí, tan important en el pensament medieval.

L’èxit dels Carmina Burana —el títol significa ‘Cançons de Beuern’, en referència a Benediktbeuern, indret on es va trobar el manuscrit— fou immediat des que es van estrenar l’any 1937. Carl Or combina de forma admirable la senzillesa de les melodies, que reflecteix la procedència antiga dels textos, amb ritmes més complexos influenciats per Stravinsky i protagonitzats en bona part per la percussió. A més, posar en escena una orquestra simfònica amb una massa coral gran i un grup de solistes genera una gran expectació auditiva i atorga una variabilitat de combinacions instrumentals que garanteix el gaudi.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: