Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La increïble història d'un violí

Ara Malikian ofereix a Tarragona un concert espectacular en què el clàssic i el barroc s'ajunta amb el rock i la música tradicional, maridat amb l'humor del violinista libanès

Ara Malikian es va entregar ahir al públic del festival de Tarragona Ara Malikian es va entregar ahir al públic del festival de Tarragona M.ÀNGELS BLADÉ
Espectacles Josep Cartanyà
Diumenge, 12 Agost 2018 12:06

El genial violinista libanès Ara Malikian oferia dissabte a Tarragona el concert de la seva extensa gira davant el nombrós públic del Tarraco Arena (TAP). Una "intro" amb solos de guitarra va donar pas a l'aparició de la banda i de Malikian, que va sortir a l'escenari amb el seu look més propi d'un rocker, que no pas d'un violinista. I és que Ara no és un violinista clàssic, i això ja ho va demostrar des del principi iniciant el concert amb la versió del 'Voodoo Child' de Jimi Hendrix, que va fusionar amb el 'Rèquiem' de Mozart i un tema de Malikian "que l'hem col·lat perquè estem en època de rebaixes", va dir el músic amb la seva particular ironia.

Ara Malikian 2

L'univers musical d'Ara Malikian proposa un viatge d'experiències en què el clàssic i barroc s'ajunta amb el rock i la música tradicional, i és innegable la capacitat que té el músic per apropar a la seva música a tot tipus de públic, com va quedar demostrat ahir a Tarragona. Com va anunciar Ara, aquest concert se centra en la història del violí, presentant el seu últim disc 'The Incredible Story of Violí'. Així va dedicar el seu nou tema 'Kach Nazar' al seu avi de qui va heretar la seva passió per l'instrument, seguint amb temes nous com 'Broken eggs' o 'Con mucha nata', un tema que Ara va aprofitar per explicar la història imaginària d'"Alfredo Ravioli", un luthier que només existeix en l'univers de Malikian i que li va servir per sortir del pas en una conversa amb altres violinistes, que parlaven de l'origen dels seus violins. A diferència d'Stradivarius, Ravioli és un constructor que no va existir mai però que l'acabaria acompanyant sempre.

Ara Malikian grup

No s'ha de deixar de banda la faceta humorística i irònica del músic libanès afincat a Madrid, que com ja és habitual va produir les rialles del públic en nombroses ocasions amb els seus divertits monòlegs. Després d'interpretar el clàssic de Paganini 'La Campanella', va presentar a la seva banda formada per uns grans músics al violí, viola, guitarra, violoncel, contrabaix, bateria i percussió realitzant el 'Life on mars' de David Bowie. Va seguir amb les "rebaixes", i va oferir un altre tema de collita pròpia dedicat al barri de Beirut on va néixer. Un dels moments àlgids del concert va arribar quan va tornar de nou al rock amb una èpica i espectacular versió del clàssic 'Kashmir' de Led Zeppelin, on el seu violí substituïa la veu de Robert Plant.

Ara Malikian banda

Ara Malikian va continuar el concert -que es va reduir a 2 hores i mitja tot i que estava previst que fos de 18 hores i 33 minuts-, va dir el músic en un dels seus monòlegs, amb cançons populars com el 'Misirlou' inclosa en la BSO de la pel·lícula 'Pulp Fiction', amb Ara imitant els moviments de John Travolta, interpretant després el 'Vals de Kairo', tema que va compondre per al seu fill quan encara era a la panxa de la seva mare.També va dedicar un tema a l'instrument principal de la seva vida, el violí, amb 'Rèquiem per un boig'.

El moment més emocionant del concert va arribar quan el violinista va dedicar '1915' o 'Vals Amaño' al seu avi, que va aconseguir escapar del genocidi armeni. Ara va tenir unes paraules d'homenatge a les víctimes del genocidi i als "65 milions de refugiats, desplaçats, i víctimes de la violència i les injustícies de tot el món", que va rebre els aplaudiments del públic.

Per finalitzar aquest impressionant viatge musical de més de dues hores i mitja va sonar el clàssic 'Ària' de J.S. Bach, amb Ara Malikian interpretant mentre es passejava entre el públic amb el seu violí acariciant els oïdes de la gent. Tot un músic únic, genial, divertit i amb un punt de bogeria, capaç de fer transmetre a tot el públic la seva passió pel violí.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: