Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Joan Pera i les torres humanes dels acròbates de Tànger, plats forts de la temporada de tardor a Valls

La temporada teatral arrencarà el 5 i 6 d'octubre amb un homenatge a l'escriptor i dramaturg vallenc Pere Mialet / Els abonaments, a la venda el 12 de setembre, també per Internet i per telèfon

El Groupe Acrobatique de Tànger serà un dels atractius de la nova temporada de tardor dels Teatres de Valls El Groupe Acrobatique de Tànger serà un dels atractius de la nova temporada de tardor dels Teatres de Valls RICHARD HAUGTON
Espectacles Redacció Infocamp
Dijous, 26 Juliol 2018 13:14

La nova temporada de tardor dels Teatres de Valls comptarà enguany amb les propostes internacionals de les torres humanes del Groupe Acrobatique de Tànger, des del Marroc, i la Johan Strauss Orchestra & Strauss Festival Ballet Ensemble, de Viena, des d'Àustria. La comèdia 'El fantasma de Canterville', amb un ampli elenc d'actors encapçalat per Joan Pera, s'incorpora als espectacles d'abonament, en el qual causarà baixa per maternitat el muntatge pre anunciat, amb l'actriu vallenca Mar Ulldemolins. D'aquesta manera, l'homenatge a l'escriptor i dramaturg vallenc del segle XX, Pere Mialet, a càrrec del Grup del Teatre Principal, i el concert de l'Orquestra Camera Musicae, amb la violoncel·lista Mariona Camats -que interpretarà un viol·loncel de Pau Casals del 1921-, s'afegeixen a 'Les noies de Mossbank road', amb Clara Segura, Marta Marco i Cristina Genebat, i la tragèdia de repartiment ampli 'Èdip', liderada per l'actor Julio Manrique, inclosos en l'abonament.

El regidor de Cultura de Valls, Marc Ayala, ha explicat durant la presentació de la nova temporada de tardor, que la programació la configuren 20 espectacles, 9 d'ells per a adults, 8 per al públic familiar i 3 per a les escoles, que generen un total de 28 funcions. També s'han programat 7 activitats dins la línia de l'Escola de l'espectador i 2 exposicions al vestíbul del Teatre Principal.

Teatres de Valls tardor 2018 19

'Halka', gran espectacle d'acrobàcia i música

El Centre Cultural de Valls serà l'escenari d'un gran espectacle de gran format, el dissabte 20 d'octubre per Santa Úrsula, basat en les torres humanes del Groupe Acrobatique de Tànger, proclamades Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO. Un total de 14 acròbates i músics marroquins, extraordinàriament qualificats, condueixen els espectadors cap a un viatge des de la bullícia d'un mercat fins als cafès i platges de Tànger.

'Halka', el nom de l'espectacle, és també el mot que descriu el cercle format per una multitud reunida al voltant d'intèrprets de carrer, narradors, cantants i acròbates, com succeeix a la plaça Djemà-el-Fna, a Marraqueix, proclamada PIH precisament per aquesta història viva. Inspirats en ella, combinen acrobàcies tradicionals i contemporànies, piràmides humanes i "voltejadors" compartint històries amb humor i amb una energia autèntica i magnètica.

L'ambient de Viena per Cap d'Any

En la programació d'aquesta tardor també arribarà la producció nadalenca més famosa d'Europa, avalada per dècades d'experiència i cinc milions d'espectadors en tot el món: el Concert de Cap d'Any amb la Johann Strauss Orchestra & Strauss Festival Ballet Ensemble, de Viena. El programa inspirat en la tradicional cita austríaca, inclou els títols més coneguts del vals: 'Napoleó', 'El vals de l'emperador' o 'Champagne'. No hi faltarà el més cèlebre, 'Al bell Danubi blau', ni la 'Marxa Radetzky'. L'orquestra interpreta les melodies acompanyada de preciosos números de ball que realcen el resultat artístic.

El nou espectacle de Joan Pera

'El fantasma de Canterville' és una comèdia encapçalada per aquest monstre teatral i de l'humor, l'actor Joan Pera, que amb 70 anys, fa vibrar les audiències. Joan Pera substituïrà el dissabte 27 d'octubre, al Centre Cultural, el muntatge anunciat de l'actriu vallenca Mar Ulldemolins, que ha cancel·lat la gira prevista pel seu embaràs. L'homenatge a l'escriptor i dramaturg vallenc del segle XX, Pere Mialet, a càrrec del Grup del Teatre Principal, en doble funció els dies 5 i 6 d'octubre, i el concert e l'Orquestra Camera Musicae amb la viol·loncelista Mariona Camats, programat pel dijous 20 de desembre, -tots dos al Teatre Principal-, completen les novetats anunciades en la programació adreçada a públics adults.

El fantasma de Canterville Joan Pera

Més espectacles per al públic familiar

El vessant familiar s'ha potenciat en aquesta nova temporada de tardor perquè a la programació estable es sumen el 14è Festival Guant de teatre de titeles i el cicle del Nadal a Valls. Els Pastorets Principals de Valls, amb 7 funcions (26, 29 i 30 de deembre i 1, 4, i 6 de gener), més 8 espectacles per a públics familiars i 3 per a escoles, tots alTeatre Principal, generen un gruix molt important d'oferta. De fet, el regidor de Cultura, Marc Ayala, ha explicat que aquest increment respòn "a la voluntat de continuar creant nous públics que, des de ben petits, facin de l'assistència als teatres un hàbit i siguin consumidors de cultura". 

La Baldufa presentarà el dissabte 13 d'octubre, 'Safari', la història de dos exploradors que es perden a la sabana i que es troben un lleó, trist, que no sap rugir i de qui la resta d'animals se n'enriuen. Un espectacle per pensar sobre el bullyng o assetjament escolar.

Pallasos Sense Fronteres també protatonitzarà una gala solidària, el 17 de novembre, mentre que la companyia Teatre al Detall presentarà el dissabte 15 de desembre a Valls 'La nena dels pardals', amb música en directe de la Tresca i la Verdesca. L'espectacle familiar que té com a fil argumental un dictador que vol exterminar els ocells que es troba amb una nena que li planta cara, ha estat reconegut amb el Premi de la crítica al millor espectacle familiar 2017 i el Premi Enderrock per la banda sonora al millor disc per a públic familiar, entre altres.

Novetats en la venda d'abonaments

Enguany, per primer cop, l'abonament al Centre Cultural també es podrà adquirir pels canals on line i telèfonic, de Ticketea. A partir del dimecres 12 de setembre, a les 12h del migdia, s'activarà la venda dels abonaments no sols a les taquilles del Principal, sinó també al web www.ticketea.com i al telèfon 902 044 226. Les localitats soltes i la resta d'espectacles sortiran a la venda dimecres 26 de setembre, també a les 22h. 

Finalment, Marc Ayala ha destacat la "fidelització" del públic que assisteix als Teatres de Valls. En aquest sentit, ha dit que "ja són 2.256 persones les que disposen del nou Carnet dels Teatres de Valls", que permet notables avantatges en els preus que vulguin fer-se aquest carnet, poden passar els matins per les oficines de Xarxa de Cultura a l'Espai Ca Creus. Posteriorment, quan obrin les taquilles, les peticions es tornaran a vehicular a la taquilla del Principal.

 

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: