Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Teatre d’ombres internacional a Santes Creus

Aquest diumenge 22 de juliol s’hi celebra l’espectacle 'El laberint', fruit d’un workshop internacional en el qual hi han participat alumnes de països com Itàlia, França, Mèxic, el Brasil, Croàcia o Suïssa

A l'espectacle 'El laberint: seguint les ombres', els actors s’inspiraran en el llenguatge i les llegendes de la mitologia per jugar i crear amb les llums i les ombres A l'espectacle 'El laberint: seguint les ombres', els actors s’inspiraran en el llenguatge i les llegendes de la mitologia per jugar i crear amb les llums i les ombres CEDIDA
Espectacles Redacció Infocamp
Dissabte, 21 Juliol 2018 19:00

El Reial Monestir de Santes Creus acollirà aquest diumenge 22 de juliol l’espectacle final de cloenda d’un workshop internacional de teatre d’ombres que s’emmarca en el prestigiós projecte d’Atelier della Luna. L’espectacle no es desvetllarà fins al mateix diumenge i és el punt i final a deu dies al llarg dels quals els participants en el taller, arribats de països d’arreu del món, han pogut gaudir de les classes magistrals de dos dels grans creadors internacionals del teatre d’ombres, com són l’italià Fabrizio Montecchi, del Teatro Joco Vita, i la francesa Camille Trouvé, de la companyia Les Anges au Plafond.

Sota el títol 'El laberint: seguint les ombres', els actors s’inspiraran en el llenguatge i les llegendes de la mitologia per jugar i crear amb les llums i les ombres. L’abadia del monestir de Santes Creus serà el laberint del Minotaure, les muralles de Tebes, el lloc on passaran totes les transformacions. L’espectacle final tindrà lloc el diumenge 22 de juliol (a les 22.00h, 22.20h i 22.40h), i forma part del programa Viu el Patrimoni, que organitza l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya en alguns dels monuments del país. Per informació i reserves aquest diumenge: 977 63 83 29 o Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..

L'origen de l'espectacle, una creació en grup

L’espectacle ha estat creat pels mateixos participants al workshop internacional, que va arrencar el passat 11 de juliol i que ha comptat amb la participació de fins a 18 alumnes, interessats en l’art del teatre d’ombres i de procedències ben diverses: Itàlia, França, Mèxic, Brasil, Croàcia i Suïssa, entre d’altres països.

Els participants en el taller han pogut aprendre de primera mà de dos dels grans mestres internacional del teatre d’ombres, com són Montecchi i Trouvé, i han pogut copsar els diversos enfocaments de l’art i l’escena. Donar vida a formes animades, utilitzar el cos com un objecte per ser projectat, crear i establir una pantalla del no res... són algunes de les tècniques que serviran per crear un art teatral barrejant la llum i l’ombra.

Aquest és el quart any que el Reial Monestir de Santes Creus acull aquest workshop internacional, que els impulsors del taller consideren un escenari ideal per a desenvolupar la seva recerca creativa. Aquesta iniciativa és una més de les propostes culturals que el Reial Monestir de Santes Creus acull aquest estiu. Al llarg de juliol i agost i d’uns anys ençà, el monestir es converteix en un escenari cultural de primer ordre, en el qual hi destaquen, entre d’altres, el Festival de Música de Santes Creus i el ja clàssic concert de gospel.

Viu el Patrimoni

Viu el Patrimoni és el programa cultural d’estiu que cada any organitza l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya amb l’objectiu d’apropar el patrimoni cultural a la ciutadania i que descobreixi de manera diferent alguns dels monuments d’arreu de Catalunya, a partir d’iniciatives culturals ben diverses. Al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre hi ha previstes activitats al Reial Monestir de Santes Creus, el Castell Monestir d’Escornalbou, el Castell de Miravet i la Cartoixa d’Escaladei.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: