Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Valls ofereix un juliol maridat amb circ, música i vi

L'artista vallenca Marta Arjona inicia la programació d'espectacles d'estiu amb la proposta de vídeo dansa 'Et ballo Catalunya', divendres 13 de juliol, al Teatre Principal

Presentació de la programació dels cicles 'Juliol circense' i 'enViu' maridada amb vins de la DO Tarragona Presentació de la programació dels cicles 'Juliol circense' i 'enViu' maridada amb vins de la DO Tarragona JOSEP CARTANYÀ
Espectacles Redacció Infocamp
Dimecres, 27 Juny 2018 17:26

Vuit espectacles de música, circ i vídeo dansa, i els maridatges amb els vins de la Denominació d’Origen Tarragona configuren la programació per a les nits del mes de juliol a Valls. Els espais del convent del Carme i de l’auditori de Mas Miquel aglutinen el gruix de la programació. Enguany s’hi suma com a novetat el gènere de la vídeo dansa que obrirà les portes del Teatre Principal per gaudir del resultat artístic en el mateix indret on es va enregistrar.

L’artista vallenca Marta Arjona encetarà el programa d’espectacles d’estiu amb la proposta de vídeo dansa 'Et ballo Catalunya' divendres 13 de juliol, a les 20:30h, al Teatre Principal, amb accés lliure. Fruit de la residència creativa realitzada al Teatre Principal per enregistrar una escena d’aquest projecte, la directora visual narra a través del moviment l’experiència de la ballarina mexicana Triana Botaya en arribar a Catalunya perseguint el seu somni, la dansa. Les pors, la solitud, el somni d’infantesa, els primers suports i, finalment, el triomf, són algunes de les emocions que Botaya experimenta alhora que realitza un recorregut per alguns dels símbols més destacats de la nostra terra, com la vinya, els castells, el Mar Mediterrani o el patrimoni cultural.

Circ i música a l'aire lliure

La programació d’espectacles a Valls es caracteritza pel seu caràcter gratuït i per l’obertura dels espais on és possible gaudir de les propostes creatives a l’aire lliure. L’auditori de Mas Miquel acollirà el cicle 'Juliol circense', cogestionat pels creadors locals de la companyia Passabarret, els dies 17, 18 i 19 de juliol a partir de les 22:00h. El representant de la Cia. Passabarret, David Sancho, ha destacat com a tret característic de la progamació de circ "que podrem mostrar tres tècniques de circ diferents". Les disciplines dels malabars, el clown i els aeris vindran de les mans les companyies Los Barlou amb un espectacle "esbojarrat", Mortelo&Manzani i Alas de Circo Teatro, que presenta "un espectacle d'alçada".

El claustre del convent del Carme, que enguany ja ha obert portes per la Festa Major de Sant Joan, viurà els maridatges de música i vi, del 24 al 27 de juliol, també a les 10 de la nit. El grup de polifonia Tornaveus, la veu de la música negra Myriam Swanson, l’aire fresc de Guillem Roma i el cantautor reusenc Fito Luri, es succeiran nit rere nit en l’escenari de la plaça del Carme. Cada actuació anirà maridada amb vins de la DO Tarragona, socis patrocinadors d’aquest cicle “enVIu”.

La darrera de les actuacions s’inclou dins el programa 'Divendres Di-vins', que condueix el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i comença a les 8 del vespre. En aquesta última vetllada es tasten cinc vins, tots produïts a l’Alt Camp, així com per primer cop una tapa personalitzada amb oli de la D.O.P. Siurana. Tal com ha explicat la secretària de la DO Tarragona, Àngels Collado, el cantautor Fito Luri "maridarà" cada tast amb una cançó escollida per l'ocasió. Collado ha remarcat la importància d'aquest format ja que "és una manera de transmetre la cultura del vi a la gent que s'acosta".

Aquesta cloenda és l´única en què cal passar per taquilla, al preu de cinc euros. Les localitats es poden adquirir a partir del proper dilluns 2 de juliol de forma presencial a les oficines del Consell regulador D.O. Tarragona amb seu al carrer de la Cort de Valls, de 9 a 14 h, i també on line al web www.entradium.com.

Territori creatiu vallenc

El regidor de cultura de l’Ajuntament de Valls, Marc Ayala, ha volgut fer èmfasi en la línia de suport a la creació vallenca que també deixa petjada en el programa d’espectacles d’aquest estiu. “Volem hibridar les propostes que arriben des de diferents parts del territori amb les que porten el segell creatiu i artístic local”, ha assegurat. “Que Marta Arjona amb la seva vídeo dansa o Iris Gayete dins el grup de polifonies Tornaveus, estiguin entre els espectacles oferts, és una nova mostra de l’important nucli de creació i producció que emana des de Valls”, ha continuat.

Els cicles d’espectacles d’estiu també compten amb el suport del Programa Punt.cat de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Tarragona.

Els espectacles

Divendres 13 de juliol · 20.30 h · Teatre Principal

Marta Arjona: 'Et ballo Catalunya'

Vídeodansa / Territori Creatiu Vallenc / Presentació

Dimarts 17 de juliol · 22 h · Auditori Mas Miquel

Los Barlou: 'Set up'

Juliol circense / Malabars

Dimecres 18 de juliol · 22 h · Auditori Mas Miquel

Mortelo & Manzani: 'Absurditties'

Juliol circense / Clown

Dijous 19 de juliol · 22 h · Auditori Mas Miquel

Cia Alas de Circo Teatro: 'Bambalas'

Juliol circense / Aeris

Dimarts 24 de juliol · 22 h · Claustre del Carme

Tornaveus: presentació del nou disc

enVIu · Maridatges de música i vi / Polifonies / Territori Creatiu Vallenc

Dimecres 25 de juliol · 22 h · Claustre del Carme

Myriam Swanson: 'Magnòlia'

enVIu · Maridatges de música i vi / Els anys 30 i 40 en el cinema i el jazz

Dijous 26 de juliol · 22 h · Claustre del Carme

Guillem Roma: 'Connexions'

enVIu · Maridatges de música i vi / Cançó folk

Divendres 27 de juliol · 20 h · Claustre del Carme

Fito Luri: 'Silencis'

Di-Vins & enVIu · Maridatges de música i vi / Cançó d’autor

Preu: 5 € (actuació + 5 vins + tapa)

 

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: