Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Un homenatge a la Mediterrània, al patrimoni romà i a l’esport protagonitzen l’obertura de Tarragona 2018

L’alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, crida a “no tancar els ulls” als refugiats que creuen el mar buscant un futur millor

Pla general aeri de la soprano Begoña Alberdi actuant a la cerimònia inaugural dels Jocs del Mediterrani Tarragona 2018 Pla general aeri de la soprano Begoña Alberdi actuant a la cerimònia inaugural dels Jocs del Mediterrani Tarragona 2018 GEMMA SÁNCHEZ / ACN
Espectacles ACN
Divendres, 22 Juny 2018 23:17

La Mediterrània, el patrimoni romà de Tarraco i l’esport han protagonitzat l’espectacle inaugural dels XVIII Jocs Mediterranis de Tarragona 2018 que s’ha celebrat aquest divendres a la nit al Nou Estadi de la ciutat. L’acte ha comptat amb la desfilada dels més de 3.600 atletes pertanyents a 26 delegacions, actuacions musicals i un muntatge escènic com a fil conductor. Uns paracaigudistes de l’exèrcit espanyol han fet “aterrar” la bandera dels Jocs Mediterranis al camp, on onejarà durant deu dies. Per la seva banda, el rei Felip VI ha declarat els Jocs com a inaugurats en una breu intervenció feta des de la llotja on ha expressat la seva “enhorabona” per l’organització.

En el torn dels parlaments, l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, ha cridat a “no tancar els ulls” a les persones refugiades que creuen la Mediterrània buscant “un futur millor”. Per la seva banda, el president del Comitè Internacional dels Jocs Mediterranis, Amar Addadi, ha agraït els esforços fets per tirar endavant el projecte malgrat les “turbulències polítiques” que van obligar a ajornar els Jocs durant un any. Malgrat els bons auguris de l’organització, finalment el Nou Estadi no s’han omplert i s’hi han pogut veure moltes localitats buides.

En clau política, l’acte ha estat marcat per l’expectació de la trobada entre el president de la Generalitat, Quim Torra, i el rei Felip VI, que finalment s’ha acabat produint i durant la qual el cap de l’executiu li ha lliurat els informes del Síndic de Greuges i el llibre ‘Dies que duraran anys’, de Jordi Borràs.

L’alcalde Ballesteros ja havia avançat que una possible xiulada al rei caldria emmarcar-la en la llibertat d’expressió, però durant l’acte s’han sentit diversos crits de suport al monarca com ara ‘Visca el rei!’ i també consignes de ‘Yo soy español!”. Tot i això, els aplaudiments al monarca també han anat acompanyats d’alguns xiulets.

El president Torra també s’ha endut una xiulada d’una part del públic quan l’alcalde Ballesteros l’ha esmentat en començar el seu discurs institucional. A l’estadi hi a predominat l’exhibició de banderes espanyoles, amb alguna estelada testimonial.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: