Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Un concert de Lídia Pujol inaugura divendres la 14a edició del Festival Eva Penedès

Seran deu dies, del 8 al 17 de juny, amb una cinquantena d'espectacles en 17 municipis penedesencs amb la literatura, la narració i la tradició oral com a eixos vertebradors

La Guilla Teatre portarà el diumenge 'Una carretada de contes' a la Bisbal del Penedès La Guilla Teatre portarà el diumenge 'Una carretada de contes' a la Bisbal del Penedès ARXIU / INFOCAMP
Espectacles Redacció Infocamp
Divendres, 08 Juny 2018 17:43

Tret de sortida del Festival En Veu Alta (EVA), deu dies d'espectacles narratius al Penedès per qüestionar-nos-ho tot, per reivindicar, reflexionar, compartir, gaudir i omplir els pulmons d'aire. Una sacsejada cultural que inaugurem aquest mateix divendres, a les 20:30h, a Sant Sadurní d'Anoia amb un concert de Lídia Pujol; 'Farem la revolució i la tornarem a fer', un concert amb el guitarrista Guillermo Rizzotto, un recital de cançons essencials i compromeses. I de fet divendres l'Eva comença amb un altre plat fort, l'obra 'Peccatum', pornorondalles de l'antigor, una obra amb Toni Gomila i Catalina Florit que recull contes populars recollits per mossèn Alcover i servits en clu d'humor, sense prejudicis.

'Pecattum' farà de fet sessió doble, perquè l'endemà, dissabte, serà al Vendrell tancant una jornada de quatre espectacles a la capital baixpenedesenca. Hi serà Diana Kerbellis amb el seu meravellós 'Carro de contes', en Jordi Font amb la 'República dels contes' i Meritxell Yanes i Cristina Cervià duran a la Biblioteca Terra Baixa 'Llibràlegs' amb textos de Joan Yago o Marilia Samper, per exemple.

L'endemà dissabte 9 de juny, de fet, caldrà escollir. El pati de Cal Calixtus ens acollirà un cop més en la primera sessió de lectures en veu alta Eva354, el Fòrum Obert. Forani Teatre duran amb 'Valentina' l'aposta familiar de la jornada, i a la tarda i nit, dos clàssics: l''A tres bandes'; tres espectacles, tres espais i tres grups de gent. Enguany amb Jordi Muixí, Rosa Cadafalch i Héctor Urién. I a la nit tornem al cementiri per corroborar un any més que per viure'l no cal morir-se. Dues hores i sis espectacles de narració, música i vídeoart en un indret acollidor i on passejar-nos-hi sense cap por.

L'EVA a La Bisbal

L'Eva s'estrena enguany a diversos municipis, com per exemple, la Bisbal del Penedès, que el diumenge 10 de juny acollirà la primera de les dues propostes que s'hi faran. Serà amb La Guilla Teatre i 'Una carretada de contes' que arriben de tot arreu amb històries de totes bandes per al públic familiar amb canalla. També al migdia, una de les grans novetats de l'Eva 2018: 'La gran glosada', una exhibició de glosa amb glosadors hàbils i amb un domini de la llengua impressionant: Ferriol Masip, Laia Pedrol i en Titot acompanyats del músic Pau Vinyoles.

A Sant Sadurní, diumenge hi serà també el Jordi Font i un dels plats forts de la programació: Alberto San Juan amb 'Autorretrato de un joven capitalista español'. Teresa Sánchez-Roca ens portarà al món de Lewis Caroll i Alícia al País de les Meravelles a Avinyonet, i a Subirats, Héctor Urién ens deleiterà amb la segona de 'Las mil y una noches'.

I això és només el primer cap de setmana de festival. La setmana serà intensa, amb espectacles cada dia, Sherezade Bardají, Assumpta Mercader, Arnau Vilardebò, Sandra Rossi o Alberto San Juan que repetirà a Sant Martí Sarroca. Quedaran encara tres dies d'Eva, un festival que fuig de masses i de grans espais i ofereix espectacles a tocar. Un festival que s'ha anat fent el seu any rere any un públic fidel i que es despulla davant nous espectadors.

L'Eva ens proposa viure els dies de festival gaudint de la cultura i l'espectacle amb la premissa que la vida, el lleure, la salut, el fet social, la diversitat i la política, entre d'altres tantes coses, poden i han d'anar de bracet i sense fer-se mal, posicionant-se i plantant cara. Al Festival Eva hi sou tots benvinguts, acollirem i compartirem emocions, idees confrontades i bones tertúlies enmig de la festa. 

 

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: