Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Centcelles es vesteix de gala per la música

La vil·la romana de Constantí serà la seu de la 2a edició del Cicle de Concerts amb sis actes musicals programats

Presentació del cartell del 2n Cicle de Concerts a Centcelles Presentació del cartell del 2n Cicle de Concerts a Centcelles CEDIDA
Espectacles Albert Cuesta
Dimecres, 16 Mai 2018 16:17

La vil·la romana de Centcelles de Constantí serà l’escenari que acollirà cada dijous al vespre, del 21 de juny fins al 26 de juliol, una proposta musical de qualitat. El cicle de concerts l’organitza l’Associació dels Amics de la Música de Constantí, i hi col·laboren l’Ajuntament de Constantí, Repsol i el Museu Nacional Arqueològic de Tarragona, a més també participa l’Escola Municipal de Música “Rafel Gibert Recasens”.

En aquesta segona edició del Cicle de Concerts hi haurà sis actes musicals: tres d’ells s’oferiran íntegrament dins del monument romà, i els altres tres gaudiran d’un escenari fora on poder desenvolupar adequadament la proposta musical. La programació està dissenyada per explotar al màxim les característiques pròpies de cada actuació en particular. Els actes es produiran tots els dijous començant pel 21 de juny donant la benvinguda als Jocs del Mediterrani, fins al 26 de juliol coincidint amb les Festes Majors d’Estiu de Constantí. Els sis actes musicals es realitzaran a les 20:30h.

El programa

El primer dijous 21 de juny, al monument romà de Centcelles, s’hi celebrarà el primer acte musical programat. Es tracta del Coral de la Universitat Rovira i Virgili (URV), dirigit per Montserrat Rios. La responsable de l’Associació dels Amics de la Música de Constantí, Remei Tell, ha assegurat que la Coral de la URV es caracteritza per fer “produccions grans i d’alt nivell”, a més coincidirà amb l’inici dels Jocs Mediterranis.

El següent dijous, dia 28 de juny, fora el monument de Centcelles es produirà un altre proposta musical de qualitat: Àngel Òdena, baríton amb un perfil internacional però provinent del territori (va néixer a Tarragona), actuarà fent duet amb la soprano Sara Blanch.

Entre les novetats d’aquest any destaca el concert de música barroca que oferiran el 5 de juliol Isabel Serra (flauta) i Glòria Coll (violoncelista), un concert de música de cambra barroca a partir de peces d’autors com Telemann o Bach, partint dels instruments tradicionals de l’època i fins i tot de les partitures originals amb l’escenari predominant de Centcelles. “Intentem captar l’esperit d’aquells temps, transmetent els coneixements dels nostres mestres especialitzats en música antiga, per tal que la música pugui arribar a ser autèntica i pura”, assegura Serra.

El dijous 12 de juliol entraran en escena el grup graller “Canya d’or”. Interpretaran música tradicional amb canyes seques, i oferiran el programa ‘Canya d’or a braç’ amb instruments de vents metall: són un grup de percussió ampliada amb un estil clar mediterrani. “Fan música de categoria”, assegura Tell. Així mateix, també els hi acompanyarà el multiinstrumentista Xavi Lozano.

El següent dijous dia 19 de juliol, l’Escola Municipal de Música “Rafel Gibert Recasens” interpretarà una actuació a càrrec d’instruments vent-fusta. La formació d’alumnes i professors amb instruments com la flauta, el clarinet o el saxo.

La petita Jennifer, prodigi del violí

Finalment, i no menys important, el 26 de juliol coincidint amb les Festes Majors d’Estiu, Jennifer Panebianco, violinista de 12 anys, oferirà un acte musical de categoria. És considerada una nena prodigi i amb un ampli ressò internacional. Ha guanyat diversos premis en concursos infantils a França i Praga, i com a acte de clausura del Cicle de Concerts de Centcelles ens farà gaudir amb la seva original i prodigiosa tècnica del violí.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: