Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Reus acull el Concert per la Llibertat del Camp de Tarragona

Una quinzena de grups i més de 70 músics participaran en el concert solidari que tindrà lloc aquest dissabte 26 de maig

Organitzadors i músics han presentat el cartell del Concert per la Llibertat del Camp de Tarragona, a la Plaça Anton Borrell del Parc de Sant Jordi Organitzadors i músics han presentat el cartell del Concert per la Llibertat del Camp de Tarragona, a la Plaça Anton Borrell del Parc de Sant Jordi CEDIDA
Espectacles Júlia Estivill
Dissabte, 26 Mai 2018 08:21

La Plaça Anton Borrell del Parc Sant Jordi de Reus serà l’escenari del Concert per la Llibertat que es celebrarà el pròxim dissabte 26 de maig, des de les 19:30 fins les 02:00 hores. Aquest acte es tracta d’un concert solidari benèfic que servirà per recaptar fons per l’Associació Catalana pels Drets Civils que és l’entitat que han fundat els familiars dels presos i exiliats polítics a Catalunya.

El concert segueix la mateixa línia de molts que s’estan fent arreu del país. En aquest cas, l’organitza l’associació catalana ‘freejunqueres’. Tots els artistes que col·laboren en el projecte ho fan desinteressadament a favor dels represaliats. Joan Reig, bateria d’Els Pets i cantant, ha explicat que "els artistes no poden ser aliens ni estar al marge del que està passant per tan és normal i és de sentit comú posar el nostre talent al servei d’aquestes causes’. Al seu torn, el cantant de Cat Rock, Jose Galdran, ha afegit que ‘no es pot normalitzar, no és democràtic el que ha passat i contra això protestem i ens aixequem".

Per tal de recaptar, el màxim de fons possible s’ha creat un cartell potent per a traure un gran nombre de públic assistent. Per a fer-ho s’han seguit diversos criteris, entre ells s’ha buscat que fos un cartell paritari, amb cantants tant masculins com femenins, de tot el territori hi ha gent del camp de Tarragona, de les Terres de l’Ebre, de Sabadell, de Barcelona, entre d’altres, ha explicat el director artístic del festival, Domingo Garcia. A més, ha afegit que s’han buscat estils molt variats des de cançó d’autor fins a música tradicional i passant també per música més de festa.

El festival començarà a les 18:00 hores amb una prèvia a càrrec dels tres grups que es van presentar al concurs ‘Musicamp’ que són La canya del metall, La vida impaktada i La tortuga que nunca tuve. El guanyador del concurs tocarà a l’Acampada Jove, a Montblanc. Tot seguit, a les 19:30 hores, actuarà Fenya Rai un grup de música d’arrel tradicional i popular. Joan Reig & Refugi faran una interpretació del viatge a Itaca. També hi serà la cantautora i actriu Txell Sota que enguany presenta el seu primer disc ‘No sembles tu’ produït per Èric Vinaixa, un dels artistes que també participarà del festival. Seguits de Montse Castellà, Silvia Comes, Ivette Nadal, Quim Vila que la setmana passada va gravar el seu nou videoclip a les portes de la presó de Madrid. Dos premiats a l’Enderrock 2018 com són Joan Rovira, millor disc d’autor, i La Folie, premiat com a millor grup revelació.

D’altra banda, el cantant del grup Número Rojos, Teo Díaz i el cantautor reusenc d'origen basc, Kandi Álvarez, representen una part de la varietat de músics i artistes del festival. També hi haurà grups que barrejaran ritmes molt ballables per a la nit com Ovella Xao, Cultrum, Xavi Siurans, -cantant de Gertrudis- i ‘La Soul Machine’, que va ser la cançó de l’estiu 2016 de TV3 i Catalunya Ràdio. Tanmateix, el públic podrà gaudir de versions de rock en català a càrrec del grup Cat Rock. Finalment, ‘Dj Pantoja’ serà l’encarregat de posar fi, amb humor i sàtira, al festival.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: