Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Repsol i la Companyia de Blanca Marsillach porten a Tarragona teatre per a persones amb discapacitat

Al finalitzar la representació, que es farà aquest dimecres 9 de maig, a les 11h, al Centre Cívic Sant Pere i Sant Pau, el públic podrà pujar a l’escenari a improvisar amb els actors

La Companyia de Teatre de Blanca Marsillach estrenarà a Tarragona el seu projecte 'Taller de teatre adaptat per a persones amb discapacitat intel·lectual' La Companyia de Teatre de Blanca Marsillach estrenarà a Tarragona el seu projecte 'Taller de teatre adaptat per a persones amb discapacitat intel·lectual' CEDIDA
Espectacles Redacció Infocamp
Dimarts, 08 Mai 2018 18:27

Fundación Repsol i la Companyia de Teatre de Blanca Marsillach s'uneixen per novè any consecutiu per dur a cinc ciutats de l'Estat espanyol el seu projecte del Taller de teatre adaptat per a persones amb discapacitat intel·lectual. L'obra triada per a aquesta edició, 'Històries d'un dia qualsevol', es representarà a Tarragona, aquest dimecres 9 de maig, a les 11h, al Centre Cívic Sant Pere i Sant Pau.

Aquest és el quart any que actors professionals amb i sense discapacitat comparteixen les taules: Adela Estévez i Miriam Fernández, dues actrius amb discapacitat, tornen a unir-se a l'actor i director Xabier Olza en aquest projecte. Com en anteriors ocasions, l'elenc interpretarà una peça teatral per donar pas, un cop finalitzada aquesta, a la participació del públic: els assistents tenen l'oportunitat de pujar a l'escenari a improvisar les escenes més divertides de l'obra. 'Històries d'un dia qualsevol', de Pedro Muñoz Seca, són petites peces còmiques amb senzilles estructures argumentals en què la picaresca juga un paper principal: Mosquit i Purgatori, Gelosia i Mentir a temps.

La col·laboració de Fundació Repsol i Varela Produccions es va iniciar el 2010 amb el primer programa de teatre adaptat en el qual es va presentar l'obra 'El regne de la terra', de Tennessee Williams. Des de llavors, més de 10.000 persones s'han beneficiat d'aquest projecte de teatre adaptat per a persones amb capacitats diferents, que fomenta la integració d'aquest col·lectiu a través de la cultura. El 2014 es va decidir fer un pas més i es va estrenar al Teatre La Llatina 'Jo em baixo en la pròxima, i vostè?' amb un elenc d'actors amb i sense discapacitat, i al setembre de 2015 van arribar a realitzar una temporada al Teatre Fernán Gómez.

Aquesta peça, que estarà de gira per l'Estat des de febrer a juny de 2018, visita a més de Tarragona quatre ciutats més: Cartagena, la Corunya, Bilbao i Madrid. A la Corunya i Madrid, Voluntaris Repsol participaran en l'esdeveniment, acompanyant al públic i dirigint els tallers participatius.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: