Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Rosendo: "Agradecido, Tarragona"

El patriarca del rock urbà s'acomiada del públic de Tarragona amb un concert al Festival Tony Urbano

Rosendo es va acomiadar ahir del públic de Tarragona Rosendo es va acomiadar ahir del públic de Tarragona M.ÀNGELS BLADÉ
Espectacles Josep Cartanyà
Diumenge, 29 abril 2018 11:59

La Tarraco Arena Plaça (TAP) va ser el testimoni dissabte de la gira de comiat de Rosendo 'Mi tiempo señorías...', amb un concert que va servir per tancar el Festival Tony Urbano. Després de les actuacions de Luis Auserón (ex Radio Futura), Maneras de Vivir ( banda tribut a Leño) i el grup donostiarra Leize, apareixia a l'escenari de la TAP, minuts abans de la mitjanit, Rosendo Mercado, el poeta de Carabanchel. I amb ell, Mariano Montero a un costat de l'escenari amb la seva bateria amb un curiós i elegant pegat decorat a manera de rellotge, Rafa J. Vegas al baix i el mateix Rosendo al capdavant, van sortir a les taules amb un escenari nu, arrencant directament amb 'Aguanta el tipo'.

Tot i que, la connexió amb el públic hi va ser des del minut 0, la cosa va començar a animar-se més amb 'Mala tiña', amb un Rosendo que, -sense ser molt comunicatiu com sempre-, se'l veia ben compenetrat amb els seus músics i amb somriures de satisfacció. Cançons del seu últim disc 'De Escalde y Trinchera', com 'El botillo y la pringá' o 'Cúrame de espantos', combinades amb d'altres que no passaran mai de moda com 'Muela la mola' o una celebrada versió de 'No dudaría' van fer entrar cada cop més adeptes al clàssic so del patriarca del rock urbà.

Les primeres paraules que Rosendo va adreçar al públic que omplia la pista de la TAP van ser en record del qui va ser company de files a Leño, el tarragoní Tony Urbano: "Hoy estamos aquí para recordar a un amigo. Toni, te queremos". I a continuació, va obsequiar al públic amb 'El tren'. 

'Vergüenza torera' i la grandíssima 'Flojos de pantalones' van servir per iniciar la recta final del festival, en què el roker madrileny va rebre una de les ovasions de la nit. Després, poesia pura amb 'Masculino singular', que els va quedar de meravella amb el públic corejant-la de principi a final, tancant el repertori amb 'Pan de higo' y 'Navegando'. Rosendo desapareixia de l'escenari i tornava a aparèixer per fer els dos bisos, 'Agradecido', amb la que va aprofitar per acomiadar-se: "Agradecido, Tarragona" , per acabar amb el clàssic de Leño 'Maneras de Vivir'. 

El comentari més freqüent del públic de Tarragona era "Hem vingut perquè segurament serà la última vegada que el poguem veure". I és que, amb aquesta gira del 2018, Rosendo va anunciar el mes passat que s'acomiadava dels escenaris "amb aquest format de directe", tot i que també va deixar clar que continuaria composant i gravant cançons i, més endavant, vés a saber.... 

D'aquesta manera, tancava la segona edició del Festival Tony Urbano de Zero Produccions, que ha posat una dosis de rock a una programació de concerts de gran format a la ciutat, caractertitzada pel seu caràcter comercial.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: