Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Els espectacles per a nadons tornen dissabte al Teatre Principal

El teatre vallenc ha programat tres funcions de matí i tarda en què els espectadors estaran sobre l'escenari

Escena de l'espectacle 'L'arbre de la vida' Escena de l'espectacle 'L'arbre de la vida' AJUNT. DE VALLS
Espectacles Redacció Infocamp
Dissabte, 21 abril 2018 08:53

Aquest dissabte 21 d’abril la companyia Aboon Teatre portarà el seu espectacle per a nadons a l’escenari del Teatre Principal de Valls. Amb el títol 'L’Arbre de la Vida' i la interpretació d’Anna Serra i Mei Samarra, els Teatres de Valls posen el focus en les nenes i nens de sis mesos a tres anys, com a prèvia immediata de la Diada de Sant Jordi.

Aboon Teatre presenta 'L’Arbre de la Vida', una obra de caràcter simbòlic en la qual no hi ha una única historia, sinó tantes com nens i nenes, adults i avis vinguin a veure-la. En la línia dels espectacles d’aquesta companyia de teatre per a nadons, fundada l’any 2012, el muntatge és innovador i proposa experiències que desperten la imaginació en grans i petits, acostant la vivència del nadó o del nen a l’adult, així com creant un espai harmònic entre aquestes dues realitats. En un llenguatge de teatre d'objectes, no infantilitzat, l’amor profund cap a la primera infància i el gran respecte pels nens i la seva imaginació, són la inspiració d’aquest grup artístic.

L’espectacle obre una finestra al màgic procés de la creació. Parla de la vida i la mort en moviment continu, de la voluntat i la passió de viure, i de la diversitat en la manifestació. Busca en les tradicions màgiques i místiques del nostre país el seu fil conductor. Així explica la història de la creació segons la tradició cabalística, molt arrelada al call de Girona i a la corona catalanoaragonesa durant els segles XII i XIII.

Espectacle de colors i sons

L’espectacle resultant és un joc de formes, colors i sons totalment abstracte, estètic i transversal. Apel·la a l’inconscient dels espectadors ja que els elements bàsics que van apareixent durant la història estan continguts en la nostra naturalesa com a éssers humans. A través dels sòlids platònics, els elements de la natura, el color i la vibració de les lletres hebrees, els assistents descobreixen les cinc energies arquetípiques que representen els mons de la creació.

En un principi un espai en blanc deixa obertes totes les possibilitats. Al obrir el bagul es desperta la història. A l’inici en el primer món, els nadons descobreixen el foc a través del color vermell, que expressa la voluntat, la força i la passió. En moltes tradicions és el símbol de l’amor. El segon moviment s’inicia amb l’anomenada forma mare, el color lila i l’element èter. Expressa l’energia femenina on es crea l’espai necessari per iniciar tota gestació. És el principi de la dualitat. Donarà inici a la fecundació expressada pel foc.

A continuació, arriba l’element vent i el color groc, que obren les portes al món arquetípic en el qual es troben les idees inicials, abans de ser manifestades. És l’harmonitzador i el creador de pensaments i per tant de moviment. L’aigua i el color blau segueixen el fil de l’espectacle. L’aigua dóna direcció, ajuda a fluir així com a les emocions. La idea comença a tenir una forma i és per això que en aquesta escena apareixen els tres regnes de la manifestació: animal, vegetal i humà, encara en latència.

L’element terra i el color verd donen pas a l’últim element. Allò que els espectadors ja veuen i senten, es manifesta amb cos i forma. És la força de la naturalesa on la llavor plantada anteriorment esdevé una flor, un pollet i un esser humà. Finalment, l'ésser humà conduirà els nadons de retorn a l’inici. Fent un viatge pels diferents elements, retorna al foc per continuar el cicle de la vida. L’important en l’espectacle no és tant el que s’hauria d’entendre o el que la companyia explica, sinó el que desperta en cada espectador, i les sensacions que ell viu i descobreix dins seu.

Entrades

Les localitats es poden obtenir pels tres canals on line (www.ticketea.com) les 24 hores, telefònic (902 044 226), les taquilles del Principal i, una hora abans de la funció, també al mateix Teatre. Les funcions s’han programat a les 12 del migdia, 17 i 18h.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: