Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Nats presenta 'No estem sols' a Reus

El concert tindrà lloc aquest divendres 20 d'abril, a les 22h, a la Sala Hangar

Els integrants del grup NATS, Josep Maria Clariana, Carlos Rom, Aleix Gallifa i Joan Messeguer Els integrants del grup NATS, Josep Maria Clariana, Carlos Rom, Aleix Gallifa i Joan Messeguer NATS
Espectacles Redacció Infocamp
Divendres, 20 abril 2018 08:46

El grup de Cambrils i Mont-roig Nats presenta aquest divendres a la Sala Hangar de Reus 'Un disc de retorn', amb noves cançons en el que la banda ofereix, en la seva línea de melodies pop clares amb guitarres rock ben esmolades i el toc de teclats d'aire vintage, una eclèctica varietat d'estils que mantenen el segell i l’ànima de la seva proposta. El concert s'iniciarà a les 22h a la sala reusenca.

Els Nats, un dels grups pioners del rock català, tornen als escenaris per presentar el seu nou disc ‘No estem sols’, després d’un llarg període de silenci. Formada al seu inici per quatre joves del Baix Camp -Josep Maria Clariana, Carlos Rom, Jordi Pallarès i Marcel Aragonès-, aquesta banda nascuda l’any 1986 es va situar com una de les punteres del panorama musical de la demarcació de Tarragona. Després de separar-se a mitjans dels noranta, la mort de Jordi Pallarès el 2011 els va tornar a reunir i van decidir tornar a tocar com a homenatge a ell. “Ens va tornar a agafar el cuquet de la música, tot i que feia més de deu anys que no tocàvem”, admet Josep Maria Clariana en una conversa amb l’ACN. Ara amb Aleix Gallifa i Joan Messeguer a les seves files, els Nats presentaran el seu nou treball aquest divendres a la nit a la sala Zero de Tarragona.

Amb tot just 17 i 18 anys, els quatre fundadors del grup van començar a tocar per sales i pubs del territori, així com a festes majors, fins que el 1990 van publicar el seu primer treball: ‘Cor a l’atac’. Aquest disc els va permetre obtenir reconeixement amb el cinquè lloc als Èxits d’Or, pel darrere de Sopa de Cabra, Sau, Els Pets i Sangtraït.

El seu èxit els va permetre fitxar per una multinacional i treure al mercat el seu segon disc ‘Obre la teva ment’, l’any 1992. Dos anys més tard van treure el seu tercer treball, ‘Maníac’ (Picap), amb col·laboracions com les de Lluís Gavaldà (Els Pets) i Pemi Fortuny (Lax’n’Busto). Després de la gira, el grup es va separar i tres dels seus components van formar ‘Baked Beans’, en què van arribar a treure tres discs en anglès.

Després d’un llarg període de silenci, el 2011 en Jordi Pallarès -un dels guitarres fundadors- va morir després d’una llarga malaltia, per la qual cosa els NATS van decidir reunir-se de nou a mode d’homenatge. Arran d’aquell rencontre van tornar a sorgir les ganes de fer música plegats i van editar un disc recopilatori, ‘Després de tot...’ (Picap, 2013), amb temes antics remasteritzats i amb una cançó inèdita, ‘Himne Màgic’.

Després de reunir-se de nou, la banda ha quedat finalment formada per Josep Maria Clariana -ara a la guitarra-, Carlos Rom, Aleix Gallifa i Joan Messeguer. Els darrers cinc anys han estat treballant, sense pressa però sense pausa, en els temes del seu nou disc ‘No estem sols’, amb els quals oficialitzen el seu retorn.

“Hem recuperat l’esperit de Nats amb unes melodies ‘pop’ molt clares i amb tornades molt fàcils i, al mateix temps, amb una base sonora més rock i més contundent, que és el segell que sempre vam tenir”, explica Clariana. Tot i que el disc és “bastant eclèctic”, perquè conjuga diferents ritmes i cada cançó “s’ha tractat com un món diferent”, manté l’essència de la banda en els seus inicis, garanteix.

La pèrdua de Jordi Pallarès “és un dolor que sempre tens a dins”, reconeix Clariana, però la banda ha après a superar-ho i a tirar endavant. La cançó ‘Per molts anys’ d’aquest nou disc inclou referències al guitarra fundador desaparegut. Després de plantejar “una tornada molt tranquil·la”, la banda afronta aquest moment amb molta il·lusió i motivació.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: