Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El Ballet Amaia Dorronsoro s'estrena dijous a l'Auditori de la Diputació de Tarragona

Amaia Dorronsoro és l'ànima mater d'un projecte de ballet clàssic pioner a nivell nacional creat a Tarragona que desenvolupa i potencia la component escènica dels ballarins joves

L'objectiu de la companyia és que els joves ballarins, -que ja posseeixen una tècnica de dansa clàssica avançada-, surtin a l'escenari de forma sistemàtica L'objectiu de la companyia és que els joves ballarins, -que ja posseeixen una tècnica de dansa clàssica avançada-, surtin a l'escenari de forma sistemàtica CEDIDA
Espectacles Redacció Infocamp
Dimecres, 18 abril 2018 18:38

El Ballet Amaia Dorronsoro s'estrenarà de manera oficial demà dijous 19 d'abril, a les 20,30 hores, a l'Auditori de la Diputació de Tarragona (Pere Martell, 2) amb el programa 'Instantànies', un repertori de quatre coreografies la sinergia i afinitat han estat especialment pensades per a nens i adolescents entre 10 i 16 anys, en les fases prèvies a l'etapa pre-professional. En el pla artístic la companyia es defineix per una sòlida base de ballet clàssic com a punt de partida cap a estils més contemporanis.

Amaia Dorronsoro ha estructurat 'Instantànies' a partir de quatre petits fotogrames: 'Estereotips', 'Blanc sobre blanc', 'Força interna' i 'Instantànies'. Amb aquest punt de partida, el repertori del ballet -que ja té compromesa mitja dotzena d'actuacions en 2018- s'anirà ampliant de forma continuada en col·laboració amb joves coreògrafs fins a poder oferir diversos programes simultàniament.

"Els nens han d'entendre bé aquestes coreografies per poder gaudir-les i expressar-les", explica la directora, Amaia Dorronsoro, ànima mater d'un projecte pioner a nivell nacional creat a Tarragona que s'enfoca a desenvolupar i potenciar la component escènica del ballarí a edats primerenques . Les companyies joves més destacades avui existents cobreixen un rang d'edat des dels 16 anys en endavant.

Un projecte pioner amb un enfocament innovador

L'objectiu de la companyia, integrada per una quinzena de ballarins, és que els joves artistes, -que ja posseeixen una tècnica de dansa clàssica avançada-, puguin sortir a l'escenari de forma sistemàtica. "Es tracta -sintetitza Amaia- de que els estudiants puguin tenir des d'edats molt primerenques un coneixement escènic difícil d'aprendre a l'escola; no és habitual en aquests estils ensenyar a estar, improvisar o expressar a l'escenari, i nosaltres intentem dotar-los des de petits d'unes eines que seran molt apreciades en el futur ".

Aquest innovador enfocament comporta els seus riscos, ja que al treballar amb nens tan petits s'introdueix un component d'incertesa que no existeix en una companyia de ballarins més experimentats que ja han optat per la dansa des d'una perspectiva adulta. Actualment el grau professional (grau mitjà) arrenca entre els 12 i els 16 anys d'edat, que és quan l'alumne decideix dedicar-se més seriosament a la dansa i compatibilitzar-ho amb els estudis reglats.

De moment onze noies i quatre nois s'han pujat al tren d'aquest Ballet, on la disciplina requereix moltes més hores de dedicació -aproximadament 10 a la setmana- que en les classes convencionals. A dia d'avui la companyia es nodreix de l'escola Endantza que també dirigeix ​​Amaia Dorronsoro, però la vocació és obrir-la "a diferents escoles i a tots els ballarins joves que s'il·lusionin amb aquest compromís".

Per a l'ingrés no es realitza un càsting com a tal, sinó que es busca un procés de selecció que ve marcat no només per la tècnica sinó també per l'actitud, la motivació i el compromís de pertànyer a un projecte de grup.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: