Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La Cia. Corales es presenta a Reus amb l'estrena del primer espectacle al Teatre Bartrina

La companyia de dansa espanyola i flamenc reusenca presentarà al públic 'En calve de mujer' el pròxim dijous 12 d’abril, a les 20:30 hores

La companyia de dansa espanyola i flamenc es presentarà a Reus el proper dijous 12 d'abril La companyia de dansa espanyola i flamenc es presentarà a Reus el proper dijous 12 d'abril CEDIDA
Espectacles Redacció Infocamp
Dimarts, 10 abril 2018 12:23

‘En clave de mujer’ és el títol que dóna nom a la coreografia d’Aroa Villares i Jose María Jímenez, membres fundadors de la companyia de dansa espanyola i flamenc Corales, juntament amb Cristina Tobías i Pilar Sanz. L’obra està inspirada en diversos fragments de l’article ‘El cuerpo femenino en la danza: escritura de mujer’ escrit per Sophie Kasser, intèrpret de teatre físic i membre de la Cia. Moveo. L’espectacle és una reflexió de la trajectòria de les dones en el món del flamenc, alhora tracta la figura de l’home en aquesta cultura i la mateixa llibertat de la figura femenina en aquest entorn. A través del moviment, les ballarines busquen comunicar-se i relacionar-se amb el públic i, al mateix temps, compartir la dansa com espai d’empoderament de les dones.

D’aquesta manera, l’estrena del primer espectacle de la companyia, coincideix amb la tercera mostra de Repertori de Dansa Clàssica de l’escola de dansa i arts escèniques Artis. En aquesta edició, per tal de commemorar el bicentenari del naixement del coreògraf francès Marius Petipà, es recuperen fragments de la Bella Dorment i del Trencanous. La mostra té com a objectiu treballar el repertori de dansa clàssica amb els alumnes del centre.

La proposta neix com a resposta al fet que, tant el repertori com els seminaris sobre història de la dansa, no formin part del currículum habitual en les Escoles de Dansa Autoritzades pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya. Per això, el curs 2013-2014 l’Artis va posar en marxa les classes regulars de repertori clàssic amb l’exballarina del Ballet de Perm (Ucraïna) Olga Pavlova. Així doncs, la mostra no només comptarà amb una adaptació de la Bella Dorment i El Trencanous, on hi ha participat intèrprets de diversos nivells de l’Artis, sinó que també es representarà una coreografia de folklore lituà.

 

 

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: