Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Els Catarres, Buhos, La Raíz i Xavi Sarrià al Sant Joan de Valls

Valls presenta una programació de concerts pròpia d'un cartell de festival, que completen altres noms propis com La Raíz, Zoo i Zebda / Tots els concerts seran gratuïts

L'ex Obrint Pas, Xavi Sarrià i El Cor de la Fera actuaran el 24 de juny a Valls L'ex Obrint Pas, Xavi Sarrià i El Cor de la Fera actuaran el 24 de juny a Valls AJUNT. VALLS
Espectacles Josep Cartanyà
Dijous, 05 abril 2018 10:46

La comissió participativa de músiques de la Festa Major de Sant Joan de Valls ha anunciat el cartell dels nou grups que protagonitzaran l’escenari principal, situat a l’aparcament del Barri Antic, els dies 22, 23 i 24 de juny. La gira de comiat de La Raíz, els nous cds dels Buhos i Els Catarres, els valencians Zoo, els himnes de resistència dels occitans Zebda, la nova formació de l’exlíder d’Obrint Pas Xavi Sarrià, els vallesans Doctor Prats, el mestissatge d’Hora de Joglar i la banda vallenca Pop’N’Roll, integren un cartell, de caràcter gratuït, que esdevindrà un dels principals actius i atractius del Sant Joan vallenc. El regidor de Cultura de Valls, Marc Ayala, ha destacat, d'una banda, que la programació musical de Sant Joan "és pròpia d'un cartell d'un festival" i que tots els concers seran gratuïts, com la majoria d'actes de la Festa Major vallenca.

Les nous actuacions del cartell de Sant Joan es desenvoluparan en tres jornades, en cadascuna de les quals actuaran tres formacions. El tècnic cultural, Jordi Bertran, ha destacat el caràcter renovador de la programació musical: "Enguany s'ha programat sis grups que no havien tocat anteriorment a la Festa Major".

Tres nits de grans concerts

La primera nit, divendres 22, el cartell el configuren Zoo, Zebda i Pop’n’roll cover. Amb dos enregistraments publicats, els valencians Zoo batallen amb el seu estil propi, síntesi de bases electròniques, herències mestisses i rap que senyoreja, sempre amb lletres reivindicatives i compromeses. Per la seva banda, la banda occitano-francesa Zebda està liderada pels germans Mouss & Hakim presentant el concert 'Motivés!', reivindicant himnes de resistència de tot el món, i agregant als ritmes diaris una herència musical plena d’història social, compromís polític i propostes d’altres mons possibles. Els vallencs Pop’N’Roll són una banda de versions que es mou entre les cançons més actuals i els clàssics del pop i el rock internacional, amb un directe energètic i de qualitat. Tant Zebda com Pop’N’Roll trepitjaran per primer cop l’escenari vallenc.

La segona nit, dissabte 23, comptarà amb els nous treballs discogràfics de Buhos i Els Catarres, així com amb l’actuació d’Hora de Joglar. Els Catarres arriben disposats perquè el públic s’empelti de les seves cançons de somnis, passions i amors. Buhos, les aus nocturnes de Calafell, ha picat pedra i s’estrena al Sant Joan vallenc amb ritmes ballables, festius, radiables i del tot estiuencs. També per primer cop a Valls, Hora de Joglar ha esdevingut una nova realitat de la música nacional, marcant perfil propi dins de la nodrida escena del mestissatge amb la combinació única de sonoritats explosives d’arreu del món, des de les balcàniques a les llatines. El resultat és un viatge transoceànic, a base de swing vintage, balkan, reggae, ska i latin que encén els escenaris.

Finalment, diumenge 24, el cartell s’arrodoneix amb La Raíz, la nova banda de Xavi Sarrià i els Doctor Prats. La Raíz porta a Valls la seva gira de comiat. Els valencians faran brollar sobre l’escenari la poesia i el compromís que els han convertit en un fenomen amb majúscules. Per la seva banda, Xavi Sarrià, el cantant, lletrista i alma mater d’Obrint Pas, junt amb la nova potent formació elèctrica que encapçala, El Cor de la Fera, esclata amb cançons d’amor i lluita, empeltades de bones melodies àvides de ser entonades per la multitud. La veu rebel del País Valencià es completarà amb Doctor Prats. Els vallesans són present i futur de l’escena mestissa amb el seu "festribal", tota una fusió de pop, rock, reggae, ska i electroswing, amb una enèrgica sonoritat. Tant la nova formació de Sarrià com Doctor Prats s’estrenen al Sant Joan vallenc.

La comissió participativa de músiques de la Festa Major de Valls 2018 està integrada per les entitats Associació A Jud-Àfrica, Associació Cultural l'Aleta, Associació juvenil Big Fam, Acció Solidària IGMAN, Associació de veïns Barri Comarques, Club Atlètic Valls, Club Futsal Valls, Col·lectiu Nàtrix, els Timbalers de la Confraria de Lepant, i els i les especialistes musicals Maria Jacobs, Sergi Martínez, Roger Montalà i Idoia Viñas. Sobre la comissió, el regidor Marc Ayala ha agraït la seva tasca i ha explicat que cada any es mira d'incorporar algun músic que havia actuat l'any anterior.

 

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: