Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Àngel Òdena obre la temporada de primavera de l'Auditori Josep Carreras

La presentació del nou disc de Manu Guix, els concerts solidaris i els familiars destaquen entre les novetats de l'auditori de Vila-seca

El baríton tarragoní Àngel Òdena obrirà la programació el 16 de febrer i oferirà l'endemà una classe magistral als alumnes El baríton tarragoní Àngel Òdena obrirà la programació el 16 de febrer i oferirà l'endemà una classe magistral als alumnes CEDIDA
Espectacles Josep Cartanyà
Dimecres, 07 Febrer 2018 12:50

La nova temporada de concerts de primavera de l'Auditori Josep Carreras de Vila-seca obrirà amb el proper 16 de febrer, a les 21h, amb el baríton tarragoní Àngel Òdena, "un plat fort", com ha definit el president de la Fundació Auditori Josep Carreras, Josep M. Pujals, que oferirà un concert líric que tindrà com a eix central l'òpera italiana i on demostrarà el perquè està considerat un dels barítons més preuats entre els grans teatres operístics d'Europa i del món. Un concert per iniciar una programació caracteritzada per la variada oferta d'estils musicals i adreçada a un públic ampli, on hi tindrà cabuda la mnúsica de cambra, els solistes, la lírica, els cors, les orquestres, el jazz, la música moderna i el gòspel. Pujals ha destcat per enguany "la diferenciació de tres concerts solidaris dins de la programació de l'auditori i l'aposta per als concerts adreçats al públic familiar".

Els concerts progamats per la Fundació continuaran amb la formació Keybart Ensemble (2 de març), un quartet de saxos que ens aproparà a 'París, ciutat de les llums'. També s'ha programat l'actuació d'un duet musical format pel pianista cubà Leonel Morales i el violoncel·lista alemany Alexander Hülshöff (13 d'abril) i el concert de Rapahella Smits (20 d'abril), considerada una de les intèrprets internacionals més importants del món de la guitarra que ha enregistrat 21 treballs discogràfics i que ha tingut com a mestra el gran guitarrista José Tomás. Enguany, l'Orquestra Simfònica Camera Musicae (OCM) tindrà el goig d'anar acompanyada pel solista d'oboè de l'Orquestra Filharmónica de Berlín, Albrecht Mayer (11 de maig) en un concert excepcional.

El pianista Enrique Bagaría i el violonista Josep Colomé (12 de maig) tampoc deixaran a ningú indiferent amb la presentació d'un disc enregistrat a l'Auditori sobre sonates de Brahms. Alart Quartet completarà els dos anys de residència a l'auditori vila-secà amb un concert en què aniran acompanyats del violoncel de David Apellàniz (1 de juny). La programació es tancarà amb el jazz renovat d'Anthus, "El crooner del Jazz Mediterrani", que s'ha consolidat com una de les millors veus masculines de jazz del país.

Manu Guix presenta el disc al Josep Carreras

En l'apartat de música moderna cal destacar la presentació a la demarcació de Tarragona del nou disc de Manu Guix i la seva banda 'Després de tot' (6 d'abril), que hauran acabat d'enregistrar. Després de més de cinc anys de silenci discogràfic, Guix recull en aquest treball tretze cançons vitals, optimistes, que es mouen entre el pop i el soul d'autor. Ha estat una producció a quatre mans entre Roger Rodés i el propi Manu Guix, realitzada al seu estudi Medusa de Barcelona, i masteritzada a Sterling Sound de Nova York, a càrrec de Ryan Smith (Adele, Colplay,Beyoncé, entre altres).

L'auditori més solidari

Pel que fa als concerts solidaris, s'iniciaran amb l'actuació conjunta de les veu del Cor Scherzo i el Cor Sant Esteve (18 de febrer), que s'uniran per ajudar a la tasca que fa l'associació Voluntaris Socials per Vila-seca. Una altra novetat d'enguany és la incorporació d'una proposta teatral a la programació. Es tracta de l'obra 'El Florido Pensil', amb la companyia teatral La Teatr'Era (25 de març), una història divertida i solidària a benefici del Comtè de Solidaritat Óscar Romero, en concret, per a que un equip de metges voluntaris del comitè posi en funcioament un consultori mèdic a San Miguel de Acatán (Guatemala). La tercera proposta solidària d'aquesta primavera presentarà 'Música para salvar vidas', de Gòspel a Capella (29 d'abril), un concert que recollirà fons per a un orfenat d'Uganda on s'ajuden directament una trentena de nens i nenes orfes, que viuen en condicions desfavorides.

La temporada es completarà amb altres espectacles coproduïts com ara 'Monsieru Croche. Els somnis de Calude Debussy' (25 de febrer), un muntatge de titelles treballat amb músiques del compositor francès. Tampoc hi faltarà Dàmaris Gelabert (18 de març), la cantant pedagoga i musicoterapeuta que s'ha convertit en els darrers anys "en el referent infantil musical per excel·lència, amb cançons pensades per a l'aprenentatge dels nens i nenes de totes les edats", ha destacat Pep Solórzano, programador de l'auditori. Finalment, cal destacar la nova proposta del Cor Sant Esteve, 'Afriques' (5 de maig), que presentarà "un repertori alternatiu lluny dels tòpics de la música africana, en què s'obrirà l'ampli espectre musical africà", ha explicat el seu director artístic, Xavier Pastrana. El cor anirà acompanyat per a l'ocasió de dos percussionistes i una cantant del Senegal, a més del conjunt de percussió afro-cubana del Conservatori de Vila-seca.

Tots els concerts tindran lloc els divendres, a les 21:00 hores. Com és habitual, els abonaments de temporada només inclouran els concerts programats per la Fundació Auditori Josep Carreras. Les entrades es poden adquirir al web de l'auditori, una hora abans de l'inici del concert o amb antel·lació a la secretaria del Conservatori.

Una temporada més, hi haurà l'intercanvi d'espectadors entre espectacles del Teatre Fortuny de Reus i l'Auditori Josep Carreras de Vila-seca.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: