Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Roger Mas i Maria Rodés, nous reclams de la programació dels Teatres de Valls

A més, el públic gaudirà de la nova producció de circ de Passabarret i els vallencs Roger Padullés, Edgar Martínez i Violant Llopis

El cantautor Roger Mas actuarà el 17 de març al Teatre Principal El cantautor Roger Mas actuarà el 17 de març al Teatre Principal CEDIDA
Espectacles Redacció Infocamp
Divendres, 19 Gener 2018 17:40

Els Teatres de Valls ja tenen la seva programació d’espectacles per als propers mesos. Una de les novetats serà aquest 24 de gener, a les 19:30h, a l’habitual roda de premsa per explicar-ne els continguts que s’ha transformat en una presentació artística al Principal, gratuïta i oberta al públic, amb actuacions breus d’alguns dels noms que setmanes després oferiran els seus espectacles.

En l’apartat musical del cartell destaca el concert que el cantautor de Solsona, Roger Mas, acompanyat del seu nou trio, interpretarà el 17 de març al Principal en el qual presentarà el nou disc ‘Parnàs’. L’enregistrament està integrat per una selecció de poemes d’autors tan diversos com Miquel Martí i Pol, Joan Maragall o Salvador Espriu, i que ha comptat amb algunes col·laboracions com Bikimel o Núria Graham. La de Valls serà la segona actuació de la gira de Roger Mas després de l’estrena del disc el dia abans de l’Auditori de Barcelona dins el Festival Barnasants. També serà estrena a la demarcació de Tarragona el concert de la cantautora catalana Maria Rodés, el 5 de maig, amb el seu nou disc ‘Eclíptica’, inspirat en la vida i l’obra del seu tiet besavi meteoròleg i astrònom i director de l’Observatori de l’Ebre abans de la Guerra Civil espanyola.

Segell Territori Creatiu Vallenc

La part musical es completa amb la col·laboració dels Amics de la Música de Valls que han programat el concert ‘Emili Vendrell, la veu del poble’, el 5 d’abril al Teatre Principal, amb el tenor vallenc Roger Padullés acompanyat del pianista Josep Surinyac. Aquest concert porta el segell de Territori Creatiu Vallenc ja que els Teatres de Valls ofereixen cada temporada diversos muntatges amb la participació parcial o total d’intèrprets de la ciutat. Amb aquest segell destaca també l’estrena absoluta del nou espectacle circense per a adults de la companyia vallenca Passabarret/la Circoteca ‘Josafat’, el 28 d’abril. Es tracta d’un muntatge dirigit per Adrián Schvarsteiz amb els actors Oriol Llop, Laia Estrada i Guillermo Cides, que n’és l’autor de la música original. Aquesta adaptació del clàssic del Modernisme de Prudenci Bertrana serà possible gràcies a la residència creativa de la companyia durant una setmana al Principal on acabaran d’ajustar el muntatge.

El segell Territori Creatiu Vallenc també el portaran el musical ‘Per si no ens tornem a veure’, de Marc Sambola i Alícia Serrat, que comptarà amb el vallenc Edgar Martínez damunt l’escenari del Principal dissabte 10 de març; la lectura dramatitzada ‘Safira’, de Magí Sunyer, dirigida per Joan Castells i amb la vallenca Violant Llopis, acompanyada de Mercè Espelleta i Carles Bigorra (24 de febrer, Teatre Principal); i l’obra ‘Fan l’Humor’, de la pallassa vallenca Pepa Plana i Marcel Gros, que arribarà el diumenge 20 de maig a la tarda a la Vela Passabarret als Jardins de Casa Fèlix.

El 7 d’abril arribarà l’obra ‘Barbes de Balena’ d’Anna Maria Ricard, que va ser finalista del Premi BBVA de teatre i que permet a totes les persones amb el carnet d’Amics dels Teatres una entrada gratuïta prèvia recollida de la mateixa. Aquesta obra dirigida per Mònica Bofill ens ofereix un recorregut per la vida de la doctora Dolors Aleu, la primera dona llicenciada en medicina a Catalunya i a l’Estat espanyol.

Totes aquestes obres arrodoneixen i diversifiquen la programació prèviament anunciada que es va posar a la venda amb gran èxit durant la campanya de Nadal: ‘E.V.A.’, de T de Teatre (16 de febrer, Centre Cultural), un muntatge estrenat a l’estiu al Festival Grec de Barcelona que serveix per celebrar el quart de segle d’aquesta companyia; ‘Frankenstein’, de Mary Shelley, coproducció del Teatre Nacional de Catalunya amb actors com Joel Joan, Lluís Marco o Àngel Llàcer (14 d’abril, Centre Cultural); la versió que Josep Maria Pou protagonitza del clàssic ‘Moby Dick’ de Herman Melville (19 de maig, Centre Cultural) i que ben aviat s’estrenarà a Barcelona; el concert de la gira mundial ‘La increïble història de violí’, amb Ara Malikian (24 de març, Centre Cultural) i l’humor de Justo Molinero y los destacastaos amb el seu nou muntatge ‘El hombre la gran chapuza de Dios’ (18 de març, Centre Cultural). De fet, el concert de Malikian té previst penjar el cartell d’entrades exhaurides ben aviat.

El Principal familiar

La temporada teatral ha plantejat al Teatre Principal quatre espectacles especials per al públic familiar, tres amb recomanació a partir de quatre anys i un destinat als nadons. El 3 de març serà el torn del clown Kike Sebastián amb el muntatge de circ i comèdia ‘Comediant’; el dia 12 de maig la companyia 2PrincesesBarbudes interpretarà el concert ‘Sempre de vacances’, d’Helena Cases i Marc Marcé; i el 26 e maig serà el torn d’El Replà Teatre i el musical ‘Ai rateta, rateta’, de Jordi Sors i Ramon Bau. El dia 21 d’abril, Aboon Teatre portarà ‘L’arbre de la vida’, tres passis d’aquest espectacle per a nadons recomanat per als més petits: de 6 mesos a 3 anys.

Escola de l’espectador i servei educatiu

La programació es completa amb diverses activitats dedicades al foment del teatre i batejades amb el nom de l’Escola de l’Espectador, entre les quals hi destaca un col·loqui post funció amb les actrius de T de Teatre el divendres 16 de febrer, un taller de cable d’equilibris al Principal el 6 d’abril amb Ariadna Juncosa o les exposicions al vestíbul del Principal, en aquesta ocasió amb el suport de l’Àrea de Cultura de la Diputació de Barcelona: Adrià Gual. ‘L’escenògraf de la modernitat’ (del 17 de febrer al 22 d’abril) i ‘Cartells teatrals modernistes’ (del 27 d’abril al 27 de maig).

Els Teatres de Valls treballen també en l’educació amb diferents propostes pensades especialment per a les escoles, com el teatre en anglès el dia 16 de març amb l’obra ‘Tommy & the thalent thief’, de la Cia Tell-Tale Theaher, les audicions musicals de música tradicional, jazz i música de cambra que organitza el Centre de Recursos Pedagògics de l’Alt Camp (CRP-Alt Camp), el 35è Festival de Teatre Infantil i Juvenil de l’Alt Camp, organitzat també pel CRP o les visites teatralitzades per a escoles i instituts ‘Les bambolines del Principal’, realitzades pel GTP.

Entrades a la venda

La temporada dels Teatres de Valls tindrà totes les entrades a la venda a partir del dilluns 5 de febrer a les 12 del matí a través del portal les 24 hores del dia, a les taquilles del Teatre Principal, que obriran de dilluns a dissabte de 12 a 14 i de 18 a 20 h, així com al telèfon 902 044 226 de dilluns a dijous de 9.30 a 14 i de 16 a 18.30 h i divendres de 9 a 15 h.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: