Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

L'Ensamble Spirituosi, a l'Auditori Josep Carreras de Vila-seca

La formació, liderada per la soprano Nathalie Peña-Comas (nomina als Latin Grammy Awards 2017), ha estat convidada per l'Associació Cultural Catalano-Iberoamericana

El concert de l’Ensamble Spirituosi d'aquest dijous 12 d'octubre (19h) serà d'entrada lliure El concert de l’Ensamble Spirituosi d'aquest dijous 12 d'octubre (19h) serà d'entrada lliure CEDIDA
Espectacles Redacció Infocamp
Dimecres, 11 Octubre 2017 10:05

La fructífera col·laboració entre l’Associació Cultural Catalano-Iberoamericana i el Patronat de Música de Vila-seca enguany acull, en el marc del XXII Cicle de Música Catalana-Iberoamericana, el concert de l’Ensamble Spirituosi (d’entrada lliure), el proper dijous 12 d’octubre, a les 19h.

Es tracta de sis joves músics extraordinaris, de sòlida formació clàssica i vasta experiència orquestral, coral i solista, es reuneixen per conformar una nova agrupació musical: Spirituosi. Aquesta ensamble està formada per Evelyn Peña-Comas, flauta travessera; Nicole Peña-Comas, violoncel; Damien Lancelle, Gonzalo Manrique i Rubén Sánchez, guitarres. També en forma part la soprano Nathalie Peña-Comas, la qual va enregistrar el seu àlbum en solitari 'Alta Gracia', nominat ara als Latin Grammy Awards 2017. Un dels temes inclosos a l’àlbum, l’obra 'Ave Maria' de Manuel Tejada, també ha rebut la nominació a la 'Millor composició clàssica contemporània de l’any'. Aquesta és la primera vegada que es nomina a un artista clàssic dominicà als Latin Grammy.

La formació aposta per un repertori musical fresc i de gran dinamisme, que pren com a punt de partida composicions de caràcter clàssic-folklòric de l’Amèrica Llatina. La novetat es manifesta en els enginyosos arranjaments musicals i recursos sonors del grup.

S’han proposat com a missió difondre la música clàssica llatinoamericana i del Carib a tot el món. Per assolir aquest objectiu han recopilat les obres més emblemàtiques d’aquests territoris, presentant-les a la manera clàssica, introduint tècniques noves d'execució i preservant els ritmes propis de la cultura musical dels pobles d'Amèrica.

L'agrupació s'ha presentat en importants sales nacionals i internacionals com el Teatre Muth de Viena, Sala 1873 - Hallensalon de l'Hotel Imperial de Viena, Sala Teatrino del Liceu de Barcelona, les sales principals del Teatre Nacional i Belles arts de la República Dominicana, l’Expo de Milà 2015, el Festival Landecker Festowchen a Àustria l’any 2016 entre d’altres. L’any 2015 Spirituosi va rebre la estatuilla pel “Concierto Clásico del Año” en els prestigiosos Premios Soberano 2015.

Publicitat