Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

L’amfiteatre s’il·lumina per mostrar la història de Tàrraco

La ciutat serà el marc de set edicions del festival Tarragona Història Viva en diversos elements del patrimoni

L'amfiteatre de Tarragona es va il·luminar durant aquest acte nocturn L'amfiteatre de Tarragona es va il·luminar durant aquest acte nocturn AGNÈS LLORENS
Espectacles Agnès Llorens
Dilluns, 17 Juliol 2017 08:56

Aplicació de noves tecnologies, ubicació en espais monumentals del patrimoni tarragoní, ús de diferents idiomes i participació activa dels diferents agents locals. Aquests són els ingredients que proposa la recepta de Tarragona Història Viva per aquest estiu, set cites que congregaran tarragonins i visitants al voltant de la història, en un recurs emblemàtic del territori com és l’amfiteatre.

La primera convocatòria es va dur a terme aquest dissabte –en un auditori ple de visitants i tarragonins– i va ser conduït per un audiovisual projectat a la sorra, on es mostraven dades de la fundació de Roma i de ciutats importants de l’Imperi Romà a la península Ibèrica, entre les quals Tarragona. Mentre l’arena del monument romà s’il·luminava amb retalls d’història, el conductor de l’acte posava el focus en la ciutat de Tàrraco i la seva organització. L’objectiu de la recreació –que es repetirà diverses vegades al llarg de l’estiu– és permetre un viatge al passat i conèixer la vida quotidiana a Tàrraco.

A partir de la col·laboració dels grups de recreació històrica local, els assistents van tenir l’ocasió de navegar entre els detalls de la quotidianitat: com era el dia a dia dels ciutadans, les seves activitats diàries, com es repartia la feina i, fins i tot, com es duien a terme ritus lligats al pas de la vida, com ara el pas a la vida adulta, el casament i l’enterrament dels ciutadans. Però un dels moments culminants de l’acte van ser les lluites de gladiadors, impulsades per un grup de recreació històrica local, que van aportar emoció a un acte que també es fa amb l’impuls de l’empresa Digivision, autora de la sèrie de RTVE Ingeniería romana, que mostra el passat de la ciutat.

Obert per emocionar fins al 2 de setembre

La nova proposta es farà entre els dies 15 de juliol i 2 de setembre, els dissabtes a la nit i, per primera vegada, ofereix tecnologia digital a partir de projeccions a l’arena del recinte que conviuran amb les recreacions en viu. El preu de les entrades anticipades és de 10 euros, per als adults, i de 7,50 euros per als nens entre 5 i 12 anys, i els majors de 65 anys. Si la compra es fa taquilla, els preus són de 15 i 10 euros. A més, hi ha una entrada familiar, per a dos adults i dos nens, a un preu únic de 35 euros.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: